Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Бомбени заплахи в цяла Украйна - евакуират училища, молове, правителствени сгради (ВИДЕО)

14 октомври 2024, 15:44 часа • 761 прочитания

Националната полиция на Украйна извършва проверки на обекти в цялата страна след анонимни бомбени заплахи.

В десетки градове като Житомир, Ровно, Лвов, Ужгород, Виница, Суми, Запорожие и Херсон бяха изпратени анонимни писма за бомбени заплахи на електронните адреси на държавните органи, местните власти и други обекти. Полицията извършва проверки още в училища, молове, правителствени сгради, съдилища, общежития. Тече евакуация. Твърди се, че определени обекти са "минирани".

Още: Поредна руска ракетна атака по Одеса - има жертва, ранени и повредени кораби

Руска психологическа операция?

"Има достатъчно ресурси, за да се провери всеки обект", съобщи Националната полиция на Украйна в Telegram на 14 октомври. Полицията занимава с подобни съобщения от няколко години и е разработила подходящ алгоритъм за реагиране на такива събития.

„Възможно е по този начин врагът да се опитва да дестабилизира ситуацията в регионите на нашата страна, затова използва информационни и психологически специални операции“, отбелязаха от МВР.

„Специализираните служби работят на терен. Призоваваме гражданите да бъдат внимателни и да съдействат на полицията при изпълнение на служебните й задължения. Ще ви информираме допълнително за резултатите от проверките“, заявиха от полицията на Украйна.

Още: Планът за победа на Украйна най-сетне ще бъде оповестен

Димитър Радев
Димитър Радев Отговорен редактор
Новините днес