Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Бой до дупка от своите: Краят на ЧВК "Вагнер"

19 юли 2024, 11:27 часа • 4439 прочитания

С ЧВК "Вагнер" е свършено - с тези думи бойци от специалните части на Руската федерация са нахлули в лагер на полка "Истра", разположен в Московска област, задържали са командването на полка, пребили са го и са го хвърлили в "затворнически ями". Това съобщава приближеният до ФСБ руски телеграм канал ВЧК-ОГПУ: Погребаха основателя на "Вагнер" (ВИДЕО)

Според информацията, вагнеровците били обвинени, че крали хуманитарна помощ. Рейдът на руските специални части е станал наскоро, а "престъпленията" на командването на "Истра" били извършени някъде в периода април-май тази година. Няма допълнителни данни за какви точно кражби и евентуални щети става въпрос и има ли и други обвинения - официално не се знае да са повдигани обвинения: Измрелите вагнеровци в битката за Бахмут: Нови смайващи данни (ВИДЕО)

Вътрешен източник на ВЧК-ОГПУ казва, че в полка е имало 500 бивши наемници от ЧВК "Вагнер". Всички те са били задържани под една или друга форма, а след това са преразпределени в други звена на руската армия и руските правоохранителни органи.

Още: Година от бунта на Пригожин: Къде са вагнеровците и служат ли вярно на Путин?

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес