Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Блогър: Като експерт в средновековни подходи Кадиров е прав за руската миграционна политика

08 октомври 2024, 20:53 часа • 927 прочитания

Рамзан Кадиров заяви, че е недоволен от провежданата в Русия миграционна политика, като я нарече "средновековна". Това написа в социалната мрежа Х естонският блогър WarTranslated (Dmitri).

Коментарът е зарди публикация на чеченския лидер, в която той призовава руската политика спрямо мигрантите да се промени. "Ако тя ще се променя, да не е така гнусно, че за всичко да са виновни тези, които не са местни. Проблемът не може да се реши с масова депортация. Коренът се крие в безразличието на тези, които носят отговорност да се справят с проблемите. Но няма надзор, няма контрол", подчертава Кадиров.

Още за думите му: 

Още: Рашизъм в действие: Русия готви по закон чужденците да бъдат съдени по-строго от руснаците

"Като експерт по средновековните подходи към управлението на една държава Кадиров несъмнено е прав. Но в сегашната ситуация, когато за руските власти е жизнено важно да „освободят“ социалния натиск чрез агресия към по-уязвимите слоеве от обществото, това не може да бъде избегнато", пише той.

"Освен това Русия просто се върна към старите си традиции. Ако случайно сте следили Русия онлайн около 2003 г., трябва да помните, че мигрантските погроми (и заснемането им) бяха любимото хоби на младите хора по това време. Между другото, един от представителите на тази "стара школа" е настоящият командир на Руския доброволчески корпус Денис Капустин", посочва блогърът.

Още: Синът на Кадиров показа на Путин как стреля по мишени, той го гледа със слушалки наопаки (ВИДЕО)

Евелина Гечева
Евелина Гечева Отговорен редактор
Новините днес