Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Австрийски министър: Много нелегални мигранти минават през България

10 март 2017, 18:15 часа • 1940 прочитания

"Балканският маршрут не е затворен. От Турция през България и бивша Югославия продължават да преминават мигранти". Това заяви австрийският министър на отбраната Ханс Петер Доскоцил в интервю за германски ежедневник.

Той настоява за по-строг граничен контрол по границите на България, Унгария и другите балканските страни, съобщава БНР.

"В България през миналата година са подадени 20 хиляди молби за убежище, но най-вероятно поне 3 пъти повече са преминали нелегално страната и са дошли в Западна Европа", допълни Доскоцил.

Проблемите на границата между Гърция и Македония преди една година доведоха до построяването на ограда и до сключването на споразумението между ЕС и Турция. Това споразумение е всичко друго, но не и сигурно, коментира Ханс Петер Доскоцил. Австрийският министър на отбраната настоява за повече помощ за Гърция, но и за откриването на центрове за издаване на бежански статут извън ЕС.

Балканският маршрут не е затворен. От Турция през България и бивша Югославия продължават да преминават мигранти, заяви австрийският министър на отбраната Ханс Петер Доскоцил в интервю за германски ежедневник. За това той настоява за затягане на граничния контрол по границите на България, Унгария и балканските страни.
Кирил Хараланов
Кирил Хараланов Отговорен редактор
Новините днес