Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Дел Боске: Против съм испанския обичай да бъде подценяван съперникът

22 юни 2012, 09:59 часа • 749 прочитания

Испанският треньор Висенте дел Боске сподели пред медиите, че отборът е готов за мача с Франция, но предупреди своите играчи да не подценяват съперника.

Двата  отбора се срещнаха последно в приятелски мач преди Световното първенство през 2010. Тогава точни за  победата на испанците с 2:0 бяха Серхио Рамос и Давид Виа, но Дел Боске е наясно колко много израснаха французите след тази среща досега.

„Наясно сме, че в тази фаза на турнира всички сме с равни възможности, всеки отбор е труден за преодоляване и Франция не прави изключение”, заяви Дел Боске пред испанско радио.

„Те направиха много промени в играта си, което донесе резултат. Това, което искам, е да не следваме лошата испанската традиция и да не бъдем предпазливи с нашия опонент, защото това може да ни изиграе лоша шега. Това е голям мач и всеки трябва да бъде съсредоточен”.

Дел Боске защити футболистите си за неубедителното им представяне в мача срещу Хърватия, тогава испанците не можаха да намерят своя ритъм на игра, но голът три минути преди края мача, реализиран от Хесус Навас, им гарантира продължаване към фаза елиминации.

„Имахме 70% владеене на топката, стреляхме в очертанията на вратата 16-17 пъти, а те имаха само 7-8 атаки към нашата. Доминирахме над Хърватия и не играхме зле. Поне не толкова, колкото на мен ми изглеждаше тогава”, коментира испанският специалист.

 

Редактор: Константин Костов

Десислава Любомирова
Десислава Любомирова Отговорен редактор
Новините днес