Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Зрелището Пулев - Чисора: бокс на световно ниво, но с изявен фаворит!

09 юли 2022, 07:45 часа
Реклама

Най-добрият български боксьор Кубрат Пулев се качва тази вечер на ринга, за да се изправи в нов епичен сблъсък срещу британеца Дерек Чисора. Шест години след трудната победа на Кобрата срещу Чисора в 12-рундова битка в Германия двамата боксьори отново ще премерят сили, но на родна земя за британеца - в зала "О2 Арена" в Лондон.

През 2016-а Кубрат се изправи срещу Чисора с осъзнатия риск, че може да допусне поражение, но и задължителен мач, който да го отведе към световния връх. След равностойна битка двама от съдиите присъдиха тогава победа за Кобрата, но третият съдия видя Чисора като победител. Така остана известно съмнение кой е по-добрият боксьор - спор, който ще бъде разрешен днес.

Пълна информация, последни новини и мача Кубрат Пулев - Дерек Чисора НА ЖИВО следете в Sportlive.bg

Кубрат Пулев със само две загуби на боксовия ринг

Пулев се качва на ринга със само две загуби в кариерата си - от Владимир Кличко и Антъни Джошуа в мачове за световната титла. При Чисора загубите са малко повече - 12 на брой, но трябва да се отбележи, че британецът се е боксирал срещу куп класни боксьори в кариерата си и въобще не се притеснява да се бие с най-добрите, дори и с риск да загуби. Безспорно Чисора е един от топ боксьорите в тежка категория и сериозно предизвикателство за всеки в дивизията.

Кубрат Пулев фаворит за победа срещу Дерек Чисора

За днешната битка в Лондон Кубрат Пулев влиза като абсолютен фаворит, като efbet дава коефициент 1.39 за победа на българина. Това навярно се дължи на факта, че Кобрата е почти безпогрешен, когато се качи на ринга, а и победи Чисора в предходния мач. Освен това неговият опонент влиза в битката с три поредни загуби в последните си три мача - срещу Олександър Усик и на два пъти срещу Джоузеф Паркър.

За победа на Дерек Чисора efbet предлага 3.00 коефициент. Британецът ще разчита на местната публика да го подкрепи в този двубой, макар че в залата се очаква и сериозна българска агитка. Чисора се закани да тръгне агресивно в мача и да търси нокаут, но Кобрата е известен като един от боксьорите с най-добра защита. efbet предлага пазари и за метод на победа в мача, като за успех на Кубрат с нокаут ставката е 3.50, а за победа по точки за българина коефициентът е 2.30.

В предишния мач Кубрат и Чисора изиграха пълни 12 рунда, в които не успяха да се нокаутират. Дали този път някой от двамата боксьори ще се добере до нокаут, предстои да разберем. efbet предлага залог за над 10,5 рунда в мача с коефициент 1.52, а за под 10,5 рунда в мача ставката е 2.55.

Пълна информация, последни новини и мача Кубрат Пулев - Дерек Чисора НА ЖИВО следете в Sportlive.bg

*Коефициентите, предлагани от букмейкъра, могат да търпят промени.

Стефан Йорданов
Стефан Йорданов Отговорен редактор
Новините днес