Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Кой ще е първият финалист на Ролан Гарос: може ли "бесният" Матадор Надал да бъде спрян от третия в света?

03 юни 2022, 07:30 часа • 2391 прочитания

Време е за първия полуфинален сблъсък на Откритото първенство по тенис във Франция, иначе казано - Ролан Гарос. В него един срещу друг се изправят кралят на турнира Рафаел Надал и третият в света Александър Зверев. Мачът ще се състои в петък, 3-ти юни.

Ще вземе ли пореден голям скалп Надал по пътя към изумителен трофей номер 14 на Ролан Гарос?

Коефициентът на efbet за успех в полза на испанеца, който има цели 13 спечелени трофея в това състезание, е 1,34. Ставката пък за победа за 25-годишния германец, който отстрани тийнсензацията Алкарас, за да стигне до този мач, е 3,65.

Надал и Зверев са се срещали в общо осем официални сблъсъка. Пет от тях са спечелени от опитния испанец, но трябва да се отбележи, че в три от последните им четири мача (всички в рамките на последните три години) са в сметката на германеца, което може да му даде допълнително психологическо предимство.

Любопитен факт е и че в четири поредни директни мача помежду си победителят не дава нито сет на загубили и печели категорично. Така първият сет в това съперничество може да има по-специално роля от обикновено, въпреки че форматът на турнирите от Големия шлем е три от пет сета.

Коефициентът в този мач първият сет да отиде на сметката на Рафаел Надал е 1,49, докато за това да бъде спечелен от Александър Зверев е 2,75. Съответно ставките за победител във втория сет са почти напълно идентични - 1,52 за испанеца и 2,70 за германеца.

До момента те имат само една среща на турнир от Големия шлем. Тя е от 2017 година и бе от 1/16-финалите на Откритото първенство на Австралия (Australian Open). Тогава Надал печели трудно с 3:2 части, въпреки че на два пъти Зверев го повежда в сетовете.

Ще превърнат ли Надал и Зверев мача си в истински спектакъл?

Коефициентът на efbet и този техен дуел да се превърне в спектакъл за зрителите във френската столица и да предложи много оспорван сблъсък с изравнени сили, което съответно да доведе до над 37,5 общ брой геймове за целия мач, е 1,95. Ставката пък за под 37,5 гейма е 1,93.

УЖАСНО: АЛЕКСАНДЪР ЗВЕРЕВ СЕ КОНТУЗИ - РАФАЕЛ НАДАЛ Е НА ФИНАЛ НА "РОЛАН ГАРОС" (ВИДЕО)

* Коефициентите, предлагани от букмейкъра, могат да търпят промени.

Кристиян Иванов
Кристиян Иванов Отговорен редактор
Новините днес