Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Родителски протести заради освободени учители от СМГ

10 юли 2017, 09:12 часа • 6101 прочитания

Протест в подкрепа на освободени в края на миналата учебна година учители събра много родители в двора на Софийската математическа гимназия (СМГ) в София.

Конкретно беше посочена г-жа Петя Тодорова, която е учител по математика. Недоумяваме защо тя е уволнена, след като е допринесла за множество международни награди за гимназията, сподели един от родителите пред Нова телевизия и добави, че заповедта за освобождаване на Тодорова още не ѝ е връчена.

Друг протест има и в подкрепа на друг учител – Божидар Георгиев. Той е учител по български език и литература, но договорът му няма да бъде подкрепен.

Същевременно директорът на гимназията Антони Стоянов уточни, че само Петя Тодорова е освободена. Той разказа, че Тодорова е назначена като член на комисия още от бившия образователен министър Меглена Кунева, като тази комисия определяла класирането нанационалния кръг на международното състезание "Европейско кенгуру".

Тодорова подписвала, заедно с други членове на комисията, списъци с ученици, допускани в надпреварата, като нямало нито един от СМГ. Интересите на частната математическа гимназия, от която редовно влизат ученици, са по-важни за г-жа Тодорова от СМГ, смята директорът. Ученик на Петя Тодорова – от СМГ, е победител в национален кръг на това състезание, опонира един от родителите.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес