Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Стратегии за популяризиране на вашия онлайн магазин по време на Black Friday

24 октомври 2022, 19:05 часа • 1337 прочитания

Black Friday все повече наближава, затова е и време онлайн магазините да се подготвят по възможно най-добрия начин. Ако сте собственик на онлайн магазин, независимо дали сте новобранец или имате дългогодишен опит, то сте попаднали на правилното място.

В тази статия ще споделим с вас няколко страхотни и много важни стратегии, които ще ви помогнат да бъдете добре подготвени за дългоочаквания Black Friday, да спечелите клиенти и да увеличите своите продажби онлайн.  

Стратегии за популяризиране на онлайн магазин

Както знаете, по време на Black Friday се включват фирми с всякакъв мащаб. Именно затова е и толкова важно изграждането на правилната стратегия, с която да популяризирате вашия онлайн магазин и да се отличите от конкуренцията.  

Оптимизиране на вашия уебсайт

За един онлайн магазин едно от най-важните неща е уебсайтът. От съществено значение е неговата структура, дали зарежда бързо, лесно ли потребителите могат да открият най-добрите оферти, които се предлагат, дава ли стойност и още много други.

Един от начините е като оцените вашия уеб хостинг. Днес на пазара се предлагат разнообразни видове хостинг услуги като споделен хостинг, имейл хостинг, VPS и много други.

Преди всичко трябва да проверите дали вашият уебсайт е достигнал лимита на ресурсите си. Ако да, то значи е добре да помислите за надграждане. В перфектния случай вашият план трябва да ви предлага достатъчно място за съхранение, изчислителна мощност и достатъчно широчина на честотната лента. 

По този начин ще се предпазите от срив на системата и ще предоставите на потребителите възможността за безпроблемно пазаруване.

Наред с това проверете каква е текущата скорост на вашия уебсайт, както и дали изображенията, които използвате, са оптимизирани, т.е. каква е тяхната големина. Ако изображенията са прекалено големи, това може да окаже негативно влияние върху скоростта на уебсайта.  

Изграждане на списък с имейли

Имейл кампаниите са чудесна маркетинг стратегия особено по време на Black Friday. По този начин можете можете да информирате вашите клиенти за предстоящите намаления, както и да им предложите полезни съвети за това как те да се подготвят за големия ден като купувачи.

Опитайте се максимално да персонализирате имейлите, като най-лесният начин за това е да се обръщате по име към всеки един клиент. Освен това можете да се опитате да създадете сегменти на база история на покупките им.

Така към потенциалните клиенти можете да наблегнете на това какви са вашите предложения и колко ще спестят, купувайки си от вашия магазин. От друга страна на лоялните клиенти можете да предоставите специални отстъпки.

За да можете да изпращате такъв тип имейл кампании, преди всичко трябва да създадете списък с имейли. Това обикновено става, когато потребителите правят поръчка от вашия сайт и за целта се регистрират.

В случай, че имате опция да се поръчва и като гост, то можете да помислите за това да предложите някакви бонуси за това, че се регистрират, като например отстъпка при първа поръчка. Така те ще са склонни да се регистрират във вашия сайт.  

Управление на социални канали

Различните социални мрежи са мощен маркетингов инструмент, който не бива да се пренебрегва. В повечето случаи решението на даден потребител да купи от вашия онлайн магазин се дължи именно на социалните мрежи. Освен това по този начин вашите оферти за Black Friday ще достигнат до много повече хора.

А ето и няколко съвета относно стратегиране в социалните мрежи: 

●      оптимизирайте акаунтите си, за да е ясно какво събитие предстои;

●      използвайте опцията за пазаруване чрез социалните мрежи;

●      използвайте хаштагове, подходящи за Black Friday;

●      предварително планирайте публикации относно Black Friday;

●      рекламирайте във Facebook;

●      винаги отговаряйте на коментари и съобщения, които получавате в социалните мрежи.

Оптимизация на продуктовите страници

Мястото от вашия сайт, в което потребителите прекарват най-много време, са продуктовите страници. Именно затова е от съществено значение да ги оптимизирате, така че да предоставят полезна информация и да превърнат пазаруването онлайн в нещо лесно и приятно.  

В тази връзка ви съветваме:

●      оптимизирайте описанията на продуктите - използвайте ключови думи и опишете кратко и ясно характеристиката на дадения продукт;

●      добавете снимки на продукта - покажете всеки един продукт от различните ъгли, така че потребителите да могат да придобият представа и да могат да преценят дали продуктът отговаря на техните нужди и очаквания;

●      покажете оценки и коментари на потребители, които са закупили конкретния продукт - в това число включваме не само положителните оценки, но и отрицателните.

Сега остава на вас да се погрижите за вашия онлайн магазин по най-добрия начин, така че да се насладите на един успешен Black Friday.

Антон Иванов
Антон Иванов Отговорен редактор
Новините днес