Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Очаква се утре да започне кампанията по изкупуване на тютюна

06 януари 2014, 15:09 часа • 19755 прочитания

За утре се очаква да е започнала кампанията по изкупуване на тютюн. Това каза Асен Кичуков, заместник-председател на Националната асоциация на тютюнопроизводителите, предаде „Фокус”.

„Знаем, че комисии са тръгнали към доста региони в страната. Нека видим какви ще бъдат резултатите, утре ще станат ясни”, добави той.

Протестът на тютюнопроизводителите, който започна сутринта,  продължава и в момента. Над 600 души са останали заедно с председателя на асоциацията Цветан Филев. „Ако няма някакви промени, продължаваме с протестите, на какво ниво и къде да се проведат – ще решим по-нататък. Бяха отправени призиви от тютюнопроизводителите от кърджалийския и хасковския регион всички да излязат на един общонационален протест на по-централно място в страната. Още не е уточнено за къде и за кога става въпрос”, обясни Асен Кичуков.

По думите му има индикации, че фирми тръгват да купуват тютюн. „Има и леко повишаване на цената, така че това са някакви резултати”, заяви той.

„Пътят Е-80 край Харманли в този момент не е блокиран. Протестът премина нормално, връчихме декларация на представителите от Министерство на земеделието и храните, на директора на дирекция „Растениевъдство” към МЗХ – Евгения Митрова”, каза Кичуков.

Деница Райкова
Деница Райкова Отговорен редактор
Новините днес