Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Новото лого на TBI Bank - поредна крачка към дигиталната трансформация

27 септември 2018, 15:08 часа
Реклама

Като банка с поглед към бъдещето и сериозни дигитални амбиции, TBI Bank смята, че промяната трябва да е константа. Затова и избра да освежи своето лого, като по този начин едновременно отговаря на предпочитанията на своите клиенти и прави още една крачка към дигиталната си трансформация.

Фокусът върху клиентите и превръщането в дигитална банка от следващо поколение са приоритети за TBI Bank. За да бъдат отразени те в освеженото лого, банката привлече опитни британски дизайнери. Маркетинг екипът прекара безбройни часове с тях, дискутирайки съвременни дизайн и UX-трендове. Идеята е визуалната идентичност на TBI Bank да е в съответствие с настоящите ѝ високотехнологични решения, които са все по-приложими към нуждите на клиентите, но и новото лого да не обърква крайния потребител.

За екипа това беше урок за трудните избори по отношение на привидно лесните неща, споделят от банката.

В освеженото лого елипсата от TBI е премахната, а акцентът върху буквите се запазва с удебеляване на новото по-модерно изписване. Нововъведенията са в унисон с проучване, което банката проведе, с цел да затвърди имиджа си на надежден финансов спътник.

Поетапната миграция към новото лого започва с дигиталните канали на TBI Bank и ще продължи постепенно в клоновата мрежа в България и в Румъния.

TBI Bank е фокусирана върху потребителското финансиране и кредитиране на малки и средни предприятия в България и Румъния. Чрез доверена мрежа от над 5000 точки на продажба банката обслужва повече от 1.4 милиона регистрирани потребители. Тя е част от 4Finance, най-голямата онлайн и мобилна група за потребителско кредитиране в Европа. Фокусът ѝ върху клиентите я движи напред към това да се превърне в дигитална банка от следващо поколение. Успешният ѝ бизнес модел  и потребителски ориентиран подход ѝ позволиха да се превърне в най-печелившата банка в България (Capital K10, 2018).

Деница Райкова
Деница Райкова Отговорен редактор
Новините днес