Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Нов компютърен срив: Летище и куп обществени услуги в Нидерландия спряха работа

28 август 2024, 15:41 часа • 791 прочитания

Компютърен срив с все още неизвестна причина засегна работата на голямо летище и няколко обществени служби, включително бреговата охрана и военната полиция в Нидерландия.

На летище Айндховен, в югоизточната част на страната, което обслужва около тридесет международни дестинации, бяха спрени самолетите, предаде АФП.

"Поради прекъсване на работата на мрежата въздушното движение на летище Айндховен е невъзможно. Все още не е известно кога ситуацията ще бъде разрешена“, се казва на уебсайта на летището.

Още: Въздушният транспорт още не може да се възстанови от срива на интернет в петък

Основното летище в страната, "Схипхол“, разположено близо до Амстердам и едно от най-големите в Европа, изглежда работи нормално.

Обществени услуги

Но прекъсването на електрозахранването е засегнало и няколко други обществени услуги в Нидерландия.

Бреговата охрана обяви в съобщение за пресата, че е „недостъпна“ поради прекъсването на електрозахранването, както по телефона, така и по радиото, и посъветва хората, които се обаждат при спешни случаи, да наберат телефон 112.

Още: Масов срив на интернет по света

Нидерландският център за връзка с военната полиция също е недостъпен, съобщиха властите.

Не беше възможно и да се запише час за ваксинация срещу Ковид-19.

Миналия месец авиокомпаниите, банките и медиите по целия свят изпаднаха в хаос заради един от най-големите компютърни сривове през последните години, причинен от актуализация на антивирусна програма, припомня БГНЕС.

Пламен Иванов
Пламен Иванов Отговорен редактор
Новините днес