Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Златни правила за отслабване в жегите: 5 тайни, които ще ви помогнат да отслабнете през лятото (много бързо)

11 юли 2023, 18:44 часа

Лятото може да бъде трудно време в много отношения, но за хората, които искат да отслабнат, то открива нови възможности. Ако искате бързо да свалите нежеланите килограми, не забравяйте, че качеството на живот не трябва да спада, за да не страда общото състояние на организма, а с него и външният вид.

За щастие, през лятото е по-малко вероятно да изпитваме силен глад, така че можете да заложите на некалорични алтернативи на тежките, мазни ястия. Освен това заради горещините бихме се потили повече и бихме пили повече вода, което по естествен начин помага за поддържането на тялото във форма. Ето кои са хранителните навици, които ще ви помогнат да достигнете желаното лятно тегло.

Пийте много вода

Може би това е единственото правило за отслабване, което всеки, който иска да отслабне, трябва да спазва. Какъв е най-добрият начин да се преборите с дехидратацията през горещия сезон? Вариантите включват обикновена вода, кокосова вода, лимонова вода, индийските напитки аам пана и канджи. Всички те са чудесни за поддържане на водния баланс. Не забравяйте, че колкото по-малко захар има в напитката, толкова по-добре за вас, и дръжте бутилка с вода винаги със себе си. Пийте течността на малки глътки, за да възстановите баланса на течностите и да постигнете оптимална хидратация.

Лекар: За бързо отслабване яжте една от тези 4 храни на закуска

Яжте сезонни зеленчуци

Летните зеленчуци са нискокалорични и включването на повече от тях в ежедневната ви диета ще ви помогне да отслабнете по-бързо. Трябва да се използват краставици, репички, патладжани, тиквички и всички други зеленчуци, които са полезни за здравето и могат да допринесат за отслабването.

Обърнете внимание на пробиотиците

През лятото индийците ядат много кисели млечни продукти под формата на ласи и чаас, което действа чудесно по отношение на подобряване на храносмилането. През лятото то е склонно да създава проблеми, които могат значително да попречат на процеса на отслабване. Уверете се, че включвате много пробиотици в диетата си, за да поддържате храносмилателната си система здрава през горещия сезон.

Бързо отслабване със сода - лекар разкри как се прави

Заменете вечерята с диня или пъпеш

Дините и пъпешите са основното лятно лакомство. Освен че са чудесно средство за утоляване на жаждата, тези храни са и нискокалорични и затова са чудесни за летния план за отслабване. Да се яде дълго време само диня е опасно начинание, но е напълно възможно да замените вечерята или закуската с нея.

Тренирайте 

Упражненията винаги са важни за отслабването, независимо дали е студена зима или горещо лято. Но през топлия сезон обръщайте специално внимание на безопасността си по време на физическо натоварване. Не забравяйте, че водата е най-добрата напитка за хидратиране на тялото по време на тренировка. Тя не съдържа добавени захари или консерванти и не осигурява енергиен тласък, свързан с много кофеинови енергийни напитки. Внимавайте да не тренирате при прекалено високи температури или на открито, когато слънцето е в зенита си.

Христина Лозанска
Христина Лозанска Отговорен редактор
Новините днес