Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Защо портокалите се продават в червени мрежести торби? Отговорът ще ви изненада!

19 септември 2024, 08:20 часа

Наближава сезонът на портокалите. Един от най-обичаните и полезни цитруси, богати на витамин С. От години тези кръгли оранжеви топки ни подсещат за коледните и новогодишни празници, някак по-специални са от всички останали плодове.

Дали обаче някога сте се замисляли защо портокалите се предлагат по магазините в червени мрежести чантички? В днешната статия ще споделим с вас на какво се дължи този търговски трик.

Защо портокалите се продават в червени мрежести торбички?

Още: Лесен метод за пречистване на белите дробове

Вярвате или не, истината е една. Мрежестите чантички са дело на умни маркетолози. Червеният цвят създава впечатление, че кората на портокалите е по-наситена, респективно плодовете изглеждат по-примамливи за купувача.

В случай, че портокалите не са добре узрели, червеният цвят на мрежестите чанти ще замаскират този недостатък и ще ги направи да изглеждат по-сочни. По този начин те заблуждават сетивата ни и сме склонни да купуваме, без да оглеждаме плодовете.

Може би сте забелязали, че лимоните се предлагат в жълти торбички. Логиката е същата. Така цветът им е по-наситен и мрежестата чанта подчертава естествения им вид.

Когато червената мрежа е поставена върху портокала, мозъкът на човек слива съседните цветове и по този начин опростява онова, което съблюдава.

Още: Кризата и рекордните цени на популярен продукт доведоха до търсене на алтернативи

Няма как да сме сигурни дали този трик в действителност способства за увеличаване на продажбите, но пък причината портокалите да се предлагат в червени мрежи е тази.

Следващият път, щом решите да си закупите портокали, съветваме ви да изберете плодовете от голяма кошница, където да имате пълна видимост. Така ще сте сигурни в състоянието на стоката.

Лекар разкри какво се случва с холестерола, когато ядете портокали

Мария Стратиева
Мария Стратиева Отговорен редактор
Новините днес