Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Закуска против стареене: Какво да ядем сутрин, за да изглеждаме с 10 години по-млади

10 октомври 2024, 07:00 часа

„Борбата“ с възрастта съществува отдавна, защото жените винаги са искали да изглеждат по-млади. Тя обаче набра нова скорост през XXI век, защото сега имаме всички възможности да загубим няколко десетилетия с помощта на козметиката. И все пак този метод на подмладяване не може да се нарече „вълшебно хапче“. Първо, процедурите при добър лекар са скъпи, което означава, че отново се сблъскваме с факта, че младостта е достъпна само за малцина избрани. И второ, инжекциите не помагат на всеки, а понякога само влошават нещата (да вземем поне някои холивудски звезди).

Но това не е причина да се разочаровате от идеята да подобрите външния си вид. В края на краищата, това може да стане с помощта на подходяща диета, която ще включва следните продукти.

5 продукта, които ще ви накарат да изглеждате с 10 години по-млади 

Още: Лекар: Тези плодове връщат баланса на хормоните и укрепват щитовидната жлеза

Зехтин екстра върджин

Бутилките зехтин с подпис Extra Virgin са буквално панацея за всички болести. Първо, мононенаситените мазнини в зехтина помагат за намаляване на „лошия“ холестерол, който запушва кръвоносните ни съдове и увеличава риска от сърдечни заболявания. Освен това мазнините предпазват мозъка ни от инсулт - една от основните причини за смърт в световен мащаб. И третият безценен ефект върху здравето е способността на маслото да намалява кръвното налягане (провокатор на мигрена и припадък).

Връщайки се към свойствата против стареене, зехтинът е незаменим продукт и тук. Мононенаситените мазнини намаляват вътрешните възпаления в организма, които водят до стрес, загуба на здрави клетки и преждевременно стареене.

Зелен чай

Още: Строго забранени храни при подагра – отпишете ги от менюто си

Дебатът за това кой чай е по-здравословен се води от дълго време. Но ако говорим за ползите за външния ни вид, то зеленият чай печели, разбира се. Той е богат на витамин В2, който прави кожата плътна, еластична и сияйна, без да се лющи. Освен това зеленият чай съдържа антиоксиданти. Те се борят със свободните радикали, които се натрупват в организма от лошото хранене, стреса и живота в лоша среда и провокират стареенето на кожата.

За да си заслужава чашата чай, избирайте варианти с големи листа. Те запазват всички хранителни вещества, тъй като са подложени на малка обработка. Освен това чаят с ароматизатори и добавки е по-лош от натуралната напитка.

Черен шоколад

С популяризирането на здравословното хранене шоколадът беше демонизиран твърде много. Особено ако става дума за черен шоколад, който дори е здравословен. И така, шоколадът със съдържание на какао 70% е добър в борбата с „лошия“ холестерол, а също така помага за намаляване на вътрешните възпаления. Но основното в нашия случай е, че черният шоколад предизвиква приток на кръв към кожата на лицето, което ѝ помага да запази влагата (колкото по-хидратирана е кожата, толкова по-бавно се появяват признаците на стареене).

Още: Кои храни помагат за вдигане на ниския хемоглобин

Да не забравяме и за флавонолите в черния шоколад, които създават бариера върху кожата, която ѝ помага да „отблъсне“ слънчевите лъчи. А слънцето, както знаем, е един от главните провокатори на стареенето.

Нар

Според изследванията този сочен плод неутрализира въздействието на слънчевите лъчи върху кожата. Но това, което е особено приятно, е, че нарът „премахва“ и пигментните петна от кожата на лицето и тялото, благодарение на антиоксидантите в състава му. Същите тези антиоксиданти превръщат нара в най-добрия продукт за запазване на колагена в кожата, което се отразява на нейната хидратация. Както знаете, след 25 години кожата започва да произвежда колаген по-бавно.

Диня

Динята е склад на полезни витамини, необходими за младостта на кожата. Да започнем с витамин А - той се съдържа в ретинола, който буквално заличава бръчките от лицето, като прави кожата сияйна. Освен това динята е богата на витамин С, който премахва възпаленията, и на витамин В, който прави кожата еластична. Комбинацията от тези витамини е най-добрият комплекс против стареене, който можете да си представите.

източник: https://www.marieclaire.ru/food/antivozrastnoi-zavtrak-chto-est-s-utra-chtoby-vyglyadet-na-10-let-molozhe/

 

 

Христина Лозанска
Христина Лозанска Отговорен редактор
Новините днес