Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

За късмет: 5 неща, които трябва да присъстват в дома на всеки според фън шуй

07 август 2024, 12:11 часа

Китайската философия за балансиране на енергиите се появява през 475-770 г. пр. През годините милиони хора са изпробвали нейните правила и са убедени, че те наистина помагат да направим живота си по-щастлив.

Фън шуй е древно китайско учение за това как да живеем в хармония със света. То се практикува активно от векове в много различни части на света. Много последователи на тази философия твърдят, че енергията Ци е толкова мощна, че не бива да пропускате нито една възможност да я допуснете в живота си. Освен това не е необходимо да се задълбочавате в религиозния компонент на фън шуй - достатъчно е да започнете с малко. Например, добавете следните пет неща към интериора си, като ги поставите в определени сектори на помещението.

Дърво на парите

Това красиво зелено растение отдавна се смята за символ на просперитет, богатство и късмет. Ако го поставите в югоизточния ъгъл на стаята или на входа (най-важното, възможно най-далеч от леглото), експертите по фън шуй уверяват, че няма да ви се наложи да чакате дълго за финансов успех. Дървото на парите се смята за едно от най-мощните растения за привличане на богатство, тъй като активира потока на жизнената енергия Ци, отговорна за богатството и просперитета.

8 предмета, които ще ви донесат късмет

Статуетка на смеещия се Буда

Смеещият се Буда е един от най-мощните талисмани, който символизира безгрижието, веселието и приятното общуване. Той изпълва сърцата на собствениците на дома с положителна енергия и привлича късмета в живота им. Хотай ще излъчва енергията Ци, ако се постави във всекидневната, така че погледът да е насочен към входната врата.

Червен плик

Според учението на фън шуй този символ на парите е един от най-мощните по рода си. В Китай червените пликове често се подаряват на близки хора като талисман, както и се купуват за дома ви като декоративен предмет, който има голяма сила да натрупва голяма сума пари.

По правило на такива пликове се изобразяват благоприятни символи, които привличат финансите, и комбинация от жълт и червен цвят, които привличат заветното благоденствие. Най-добре е да го поставите в паричния сектор на дома - в югоизточната част - и редовно да поставяте в него монети или банкноти, като не позволявате да остане празен.

Предмети в дома, които носят щастие

Вятърна музика или китайски звънчета

Китайските камбанки са древен китайски музикален талисман, който помага за пречистване на пространството от негативна енергия. Те представляват конструкция, състояща се от няколко тънки тръби и махало, които от леките вибрации на въздушните елементи се раздвижват и изпълват пространството с приятен мелодичен звук. Най-добре е камбаните да се поставят в близост до прозорец или вход, така че заедно с вятъра да разпръскват негативната енергия.

Бамбук

Бамбукът символизира късмета и жизнеността, а също така помага за успокояване на нервната система. Това растение привлича в къщата щастие, просперитет, любов, пари и хармония, като ви позволява да се предпазите от лошо око и разваляне на живота.

Много експерти съветват да го поставите над входната врата или до прозореца, но освен това ще е достатъчно да включите бамбукови интериорни елементи: вази, паравани, корнизи, вътрешни прегради, абажури за лампи или рамки за снимки. Ако решите да тръгнете по по-сложен път и да започнете да отглеждате бамбук, желателно е той да е в прозрачни съдове и да расте във вода.

Ивайло Григоров
Ивайло Григоров Отговорен редактор
Новините днес