Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Вместо омекотител: Само хитрите домакини изсипват тези 3 съставки в пералнята

18 декември 2023, 10:11 часа
Реклама

Омекотителят придава не само приятен аромат на дрехите, но и омекотява тъканите - прави ги по-меки на допир и улеснява гладенето. Но той е един от най-скъпите препарати, които почти всяка домакиня купува. Единствено хитрите домакини знаят как да спестят от покупката на този продукт. За целта те разчитат на една ефективна смес. Приготвя се от 3 достъпни съставки - сол, лимонов сок и балсам за коса.

Домашен омекотител за дрехи

За да го приготвите, разтворете 8 супени лъжици сол в литър вода, добавете една супена лъжица лимонов сок и една лъжица балсам за коса.

Изсипете 7 лъжици от това в пералнята и тя ще стане като нова

След това просто изсипете необходимото количество от получения продукт в отделението за омекотител в пералнята. Използвайте обичайното количество прах за пране. Резултатът ще ви изненада приятно.

Други трикове за пране, използвани от опитните домакини

За премахване на упорите петна те разчитат на следния трик. В купа с топла вода разтворете една супена лъжица бакпулвер и две супени лъжици сол и накиснете замърсените дрехи.

След няколко часа извадете дрехите и ги изперете в пералнята. За по-голям ефект можете да изсипете няколко супени лъжици сол в барабана на машината. Благодарение на този метод не само дрехите ви ще станат идеално чисти, но и пералнята ще заблести от чистота.

Използването на аспирин е друг трик на опитните домакини.Ще трябва да вземете няколко таблетки, да ги разтворите в няколко литра вода и след това да потопите дрехите си в получената течност за 7 часа.

Тази процедура ще ви позволи да получите резултати, които могат да се сравняват с тези, получени от белина. Дрехите ще възвърнат свежестта, която са имали първоначално, а старите петна ще бъдат премахнати.

Ако кухненските кърпи миришат на влага, тогава обикновеният прах за пране няма да свърши работа. Ще ви трябва по-мощен инструмент. За тази цел можете да изсипете в отделението за праха за пране заедно с него 1 супена лъжица сода и добавете напълно неочаквана съставка - всяка таблетка, която има антибактериален ефект. Преди това таблетката трябва да бъде добре натрошена.

Ако по дрехите ви има мазно петно, тогава ще ви трябва най-обикновен препарат за миене на съдове. Трябва да капнете малко от продукта директно върху петното и след това да го разтриете с четка или ръце. След това дрехата трябва да се изпере в пералнята на подходящ цикъл. Няма да остане и следа от мазните петна.

Още: Алерголог: Сложете тази подправка в пералнята и дрехите ще станат като нови

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Таня Станоева
Таня Станоева Отговорен редактор
Новините днес