Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Винаги съхранявайте нарязаното авокадо по този начин и то ще е свежо с дни

19 септември 2024, 09:35 часа

Знаете, че авокадото е сред най-ценните плодове. Богато е на полезни мазнини и редица други вещества, от които нашето тяло се нуждае. Ако редовно го похапвате, но не винаги успявате да консумирате цялото авокадо, добре е да знаете един малък трик за съхранението му. Благодарение на него ще запазите свежестта на авокадото и няма да позволите то да почернее – нещо, което се случва броени часове, след като бъде разрязано.

Как е правилно да съхраняваме разрязано авокадо?

Знаете ли, че в лука има летливи масла. Тяхната антиоксидантна активност ще спомогне за запазването на нарязаното вече авокадо.

Още: Учени разкриха неочаквана вреда от авокадото - кой не трябва да го яде

Опитайте да разрежете авокадото на две половини. Едната приберете в хладилника заедно с няколко резена или половин глава лук. Четири дни по-късно плодът ще е годен за консумация. В идеалния случай е добре да го похапнете до два дни.

Допълваме, че не е нужно да премахвате костилката на авокадото, защото тя не играе съществена роля при неговото съхранение.

Ще вмъкнем нещо важно, отнасящо се за самия плод. В 100 грама авокадо се съдържат приблизително около 160 калории и до 30 грама мазнини. Поради тази причина половин авокадо на ден е напълно достатъчно като количество. Ако редовно консумирате авокадо, ще усетите промяна в състоянието на кожата и косата, както и ще допринесете за намаляването на лошия холестерол.

Пробвайте този трик за съхранение, ще останете приятно изненадани от крайния резултат!

Още: Проучване разкрива: Яжте едно авокадо на ден и ще стопите мазнините — особено жените

Учени: Авокадото е най-вредно за този орган

Мария Стратиева
Мария Стратиева Отговорен редактор
Новините днес