Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Винаги мажете луковите пера с това, ако искате да ги съхраните свежи

16 май 2023, 16:19 часа

Сезонът на зелените салата и свежи подправки е. Какво по-хубаво от това да овкусим ястието, разядката или да подсилим вкуса на салатата с няколко стръка зелен лук?!

Сигурни сме, че и вие, както всяка една домакиня, сте изпадали в ситуация, в която на плота остава половин връзка зелен лук и не знаете какво да я направите.

Ако я добавите в салатата, рискувате вкусът да е прекалено лютив. Ако я приберете в хладилника, обричате на гибел зеления приятел на салатите.

Трик, с който копърът остава свеж за няколко месеца

Има един трик, който съществува от дълго време насам. Абсолютно убедени сме, че малцина са чували за него, да не кажем почти никой. Най-хубавото е, че той действа безотказно.

Ако искате да спасите зелената свежест и да я добавите към салата или друго ястие след ден-два, а дори и повече, трябва да направите нещо много елементарно.

От вас се изисква да извадите кутията с масло от хладилника и да намажете стръковете на мястото, където са били отрязани. Благодарение на маслото те ще запазят свежестта си и няма да увехнат.

Следващия път, в който се чудите какво да сторите със зелените пера, си спомнете за този трик. Ще останете безкрайно доволни от резултата накрая.

Мария Стратиева
Мария Стратиева Отговорен редактор
Новините днес