Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Веднага изхвърлете това цвете от дома си - носи лош късмет и пробпеми

14 октомври 2024, 18:44 часа

Според фън шуй има растения, които могат да донесат лош късмет и негативна енергия в дома. Специалистите по фън шуй са на мнение, че някои цветя изсмукват умствената сила на своите собственици и внасят раздор в отношенията. Особено зле се отразяват в малки пространства, тесни и тесни апартаменти.

Цветето, което трябва да изхвърлите от дома си 

Сред тези растения е монстера. По-добре е това цвете да се държи в обществени институции и бизнес компании, където ежедневно се събират много хора. В бизнес помещенията монстера, която се разпространява и расте, е символ на напредък и просперитет, но в апартамента, особено ако е малък, тя "претъпква" пространството и пречи на свободния поток на положителна енергия.

Само опитните градинари никога не остават без това цвете в градината си

Други цветя, които носят негативна енергия

Дифенбахията е едно от растенията, които се отглеждат в много домове, но не трябва да се отглежда, ако има малки деца и домашни любимци. При поглъщане може да предизвика усещане за парене в устата и гърлото и може да бъде токсичен за домашни любимци.

Смята се, че това красиво растение с необичайно оцветени листа се отразява зле на здравето на стопаните си. Дифенбахията също има лошата слава на мужегон - цвете, което плаши мъжете и ги кара да напуснат дома. В семейството, където живее това растение, потомството се появява трудно. Цъфтящата дифенбахия отслабва мъжката сила.

Засаждането на кактуси у дома трябва да се извършва с повишено внимание, защото в големи количества те не стават най-благоприятните растения за дома. Особено опасно е да поставите колекция от кактуси в спалнята или детската стая - отношенията могат да се обтегнат и да започнат кавги в семейството.

Момиче или неомъжена жена, която мечтае за брак, не трябва да има кактус у дома. Цветето няма да позволи на собственичката си да срещне мъжа на мечтите си или ще изплаши всички ухажори. Според друго вярване кактусите водят до проблеми с алкохола при силния пол.

Орхидеята обича хора със силна воля, така че биополето на това цвете може да донесе проблеми на нерешителните хора. Растението отнема много енергия от заобикалящата го среда, особено през нощта и на зазоряване. След това човек често се чувства претоварен. Ако комуникацията с орхидея ви носи само радост, не се колебайте да отглеждате това цвете у дома, но според експертите по фън шуй във всички останали случаи това цвете трябва да се изхвърли от дома.

Цветето, което ще ви избави от всички дългове - сложете го на това място в дома си

 

 

 

 

Таня Станоева
Таня Станоева Отговорен редактор
Новините днес