Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Учени: накъде трябва да сочи леглото, за да спите като бебе?

25 февруари 2023, 11:33 часа

Често хората се питат: каква е най-добрата позиция на леглото в спалнята, за да спят добре?

Ето какво разказва д-р Франко Гуицети, биотерапевт. 

Това е един от въпросите, които най-често се получават по и-мейл или го задават директно. И със сигурност е много важен, защото прекарваме средно повече от една трета от живота си легнали, почивайки и зареждайки се с енергия. Но накъде трябва да сочи леглото? На север или юг? На изток или запад?

На този често срещан въпрос няма категоричен отговор. Много учени препоръчват леглото да се постави в съответствие с магнитното поле на Земята, при което главата на леглото да е обърната на север, а краката на юг - така човекът да получава енергиите, които циркулират през полюсите на Земята. Други учени посочват, че положението на леглото трябва да бъде съобразено с движението на Слънцето. По този начин главата на леглото ще гледа на изток (изток), а краката на запад (запад). Най-добре е да пробвате и двата начина и изберете онзи, при който спите най-добре.

Може ли леглото да се постави така, че главата на спящия да сочи вратата на спалнята? Леглото никога не бива да е в такава позиция, защото в това положение получава много енергия, която влиза през вратата. Легло, което поема прекалено много енергия, може да накара човека да спи твърде развълнувано или неспокойно.

Може ли леглото да е под прозорец? Да, леглото без проблем може да се постави под прозорец. Ако така човекът се чувства незащитен, нека просто да затвори прозореца и да спусне пердетата.

Защо не трябва да спим на дясната страна - до какво води това?

Може ли леглото да се постави до стената на банята? Зависи. Ако тръбите на канализацията и тоалетната минават през тази стена, това очевидно не е добра идея - в този случай водата ще отнася част от нашата енергия. Но ако в стената към банята не минава водопроводна инсталация, може да сложите там леглото без проблем.

Може ли спящият да е с глава към банята? Не. В този случай също рискувате водата в банята да отнема част от енергията ви. Така ще се събуждате уморени и без енергия.

Мога ли да сложа рафтове над леглото? Не е препоръчително. Рафт над човешкото тяло може да причини енергиен натиск, който със сигурност ще провокира болка, безсъние или дискомфорт на човека.

Мога ли да спя в легло, отчасти вградено в стенен шкаф? Не. Това е случай, подобен на предишния. Част от тялото ви отново ще е под енергиен натиск.

Мога ли да поставя открити греди над леглото? Не, не бива да имаме открити греди над леглото, тъй като това ще доведе до същия проблем: енергиен натиск. Този случай може да бъде решен или чрез изваждане на леглото извън линията на гредата, или чрез покриването й.

Вредно ли е да спите на лявата си страна?

Може ли спящият е с гръб към входната врата на спалнята? Не е препоръчително. По-добре е човекът, който лежи в леглото, да има пълен поглед към входната врата на спалнята, за да не изживява неприятни изненади. Единствената приемлива подобна позиция е, когато главата спящия сочи стената с входната врата. В този случай може да поставим огледало на такова място в спалнята, откъдето да виждаме отражението на входната врата.

Може ли да сложим огледало точно пред краката на спящия? Това не е добра идея, защото носи лош късмет или лоша енергия. Най-честите решения са да преместите огледалото или да го покриете, когато спите.

Може ли да сложа чекмеджета под леглото? Много често срещан въпрос. Да, може. Само внимавайте да не ги напълните с боклуци и счупени вещи.

Внимание! Статията няма характер на медицинско упътване или инструкция. Винаги се обръщайте към медик-специалист!

Любомир Атанасов
Любомир Атанасов Отговорен редактор
Новините днес