Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Убийствени трикове за повишаване на вашата професионална продуктивност

02 септември 2022, 13:46 часа

На фона на натоварения график на живота може да бъде невероятно трудно да управлявате времето в професионален и личен аспект. Може да пропуснете участия в срещи, да пропуснете храненето си, да забравите да говорите с близките си през деня и какво ли още не! Но това, което страда най-много, е вашата ефективност и производителност. Това може да ви осигури ненужен стрес и безпокойство. Затова ето някои убийствени трикове, които ще ви съдействат за повишаване на производителността на работното си място.

1. Вършете работата незабавно в момента, в който я видите

Ако внезапно забележите някаква работа, която трябва да се свърши, но отлагате, тогава незабавно настройте ума си да свърши работата в рамките на 2 минути. Ако си зададете фиксирано време, ще имате ориентир и ще се справите с работата по-бързо.

Обядът с колегите повишава продуктивността на работата

2. Следвайте организиран график

Когато имате фиксиран и организиран график, интуицията ви ще се задействат и ще ви накарат да работите според графика си. Човешкият ум е склонен да работи добре, когато има определени граници и нивото на производителност се повишава. Записването на вашите цели също ви мотивира да ги постигнете.

3. Една задача наведнъж

Не се опитвайте да работите едновременно няколко неща. Това няма да увеличи производителността ви, а само ще я намали. Трябва да се концентрирате върху една задача, така имате пространство да се съсредоточите и да се специализирате в тази задача, подобрявайки ефективността върху работата, която вършите.

4. Дръжте телефона си без звук

Разбираме, че стоенето далеч от телефона ви може да бъде наистина трудно, тъй като в днешно време хората са залепени за телефоните си. Но колкото по-дълго държите телефона си без звук, толкова по-концентриран ще бъдете върху работата си. Ще можете да се концентрирате ефективно.

Съвети за това как да имаме по-продуктивен работен ден

5. Свършете най-досадната си работа сутрин

Това може да не изглежда правдоподобно решение за мнозина, но завършването на задача, от която абсолютно се страхувате да направите, точно сутринта всъщност ще ви помогне. Когато настоявате да свършите работа по-късно през деня, вие просто отлагате и в крайна сметка не вършите нищо. Да я завършите веднага сутринта всъщност е страхотна идея.

6. Приоритизирайте задачите си

Когато планирате работата си, следете кое трябва да се приоритизира веднага и кое не. Можете да обозначите работата си като червено: най-важната работа, жълто: може да почака, но я направете спешно и зелено: можете да вършите работата със желаното от вас темпо. Така ще можете да бъдете максимално ефективни.

Десислава Михалева
Десислава Михалева Отговорен редактор
Новините днес