Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Три лесни начина да изпълните дома си с аромати на пролет, освен с почистване

18 март 2024, 21:35 часа

Нужни са само малко усилия, за да започне да ухае дома ви на пролет.

Въпреки че остават само няколко дни до края на зимата, навън все още е студено. Но много искаме да се стопли възможно най-скоро. Ето какво трябва да се направи, за да дойде пролетта в къщата ни възможно най-скоро.

Почистване

На първо място трябва да проветрите помещенията, за да премахнете миризмата на мухъл, да избършете праха, да почистите подовете, меката мебел и да направите мокро почистване. Също така трябва да изперете завесите, като добавите в пералнята омекотител с аромат на лавандула. След това можете да считате, че половината работа е свършена.

Няколко идеи за евтин и освежителен ремонт

Цветя

Най-простият, но не дълготраен начин е да купите пролетни цветя и да ги подредите из къщата. Друг вариант е да купите саксийни цветя като рози или мушкато. Е, ако не искате да се грижите за растенията, можете да си купите свещи с този аромат или лавандула.

Билки

Пикантните билки могат да се използват не само за готвене. За тези, които предпочитат аромати, които са по-малко интензивни от флоралните, можете красиво да окачите китки розмарин, лайм или мента из къщата или да използвате дифузер и да добавите две капки масло от тези растения към него. Тези естествени аромати не само изпълват дома ви със свежест, но и подобряват физическото благосъстояние, умствената работа и настроението.

8 идеи за освежаване на дома, които може да направите сами

Плодове

За тези, които харесват плодови аромати, са подходящи "чисти" цитрусови аромати, които освен всичко друго напомнят за лятото. Трябва да разгледате по-отблизо такава комбинация като масло от портокалов цвят, нероли, сандалово дърво и мускус. Благодарение на тази комбинация къщата ще бъде изпълнена с пикантни и в същото време ободряващи миризми.

Да си улесниш живота

Етеричните масла може да не са подходящи за всеки. Лесен начин да накарате дома си да ухае е да добавите пакетчета лавандула към спалното бельо и меката си мебел. Друг вариант, който можете да практикувате веднъж седмично, е да перете чаршафите и калъфките за възглавници с мек пролетен аромат. Докато съхне, в стаята ще витаят приятни миризми.

Десислава Михалева
Десислава Михалева Отговорен редактор
Новините днес