Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Топ трик със запалка, с който ще разберете дали сиренето е истинско

24 май 2023, 12:09 часа

Сиренето е любим деликатес на много хора. Но често в състава му може да се открие не само мляко, но и палмова мазнина.

Въпреки множеството дискусии и спорове около вредата от тази мазнина, установено е, че сама по себе си тя не може да причини пряка вреда на тялото, но това не я прави полезна. В дългосрочен план употребата на продукти с палмова мазнина може да доведе до проблеми със сърцето, храносмилателната система и имунитета. Тя присъства в най-големи количества в сиренето.

Но има лесен начин да проверите качеството на този млечен продукт. Необходимо е само да оставите сиренето в чиния за един ден.

Учени разкриха какво ще случи с черния ви дроб, ако всеки ден ядете сирене

Ако сиренето е изветряло и е с коричка, но цветът и ароматът му не са се променили, това означава, че то съдържа палмово масло.

Как да проверите качеството на сиренето със запалка - необичаен, но доказан начин

Вторият начин за проверка на качеството на сиренето е по-бърз, но трябва да внимавате, тъй като включва боравенето със запалка.

За целта ще ви трябва парче сирене и запалка. Задръжте млечния продукт над пламъка на запалка, като внимавате да не се изгорите. 

Учени разкриха какво ще се случи със сърцето ни, ако всеки ден ядем сирене

В случай, че сиренето започне да се топи и издава миризма на изгоряло мляко, това означава, че е произведено от истинско мляко. Но ако се овъглени, това издава наличието на палмова мазнина в състава му.

Таня Станоева
Таня Станоева Отговорен редактор
Новините днес