Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

ТОП 5 романтични дестинации, които да посетите

13 февруари 2023, 20:11 часа
Реклама

Всяка връзка има нужда от доза романтика, която да засили любовта. Създаването на красиви емоции е лесно с подходяща дестинация за вашето следващо пътуване като влюбена двойка. 

Топ предложения за вашето следващото романтично пътуване:

Екс ан Прованс, Франция

Екс ан Прованс е град в югоизточна Франция. Намира се на 30 км северно от Марсилия. Тъй като е родното място на Пол Сезан – френски живописец, който е живят тук заедно с неговия приятел и писател Емил Зола, е лесно да посетите местата, които са оживили картините на майстора. Починете си с вкусно кафе и френски кроасан в някое от многобройните романтични кафененца. Градът е известен със своите извори, някои от които термални. До края на 12 век градът е дом на графовете от Прованс, а при управлението на кралят Слънце през 17 век, Екс е дворцов център на съдебната и църковна власт.

Люцерн, Швейцария

Скрил се сред сняга на Алпите и езерото Люцерн - град Люцерн е очарователно швейцарско съкровище със средновековен дух. Посетете очарователните стари градски площади и йезуитската църква (първата барокова църква в Швейцария). Градът разполага с всичко най-хубаво, с което може да се похвали Швейцария – живописни планини, чисти езера, романтични алеи за разходка. Езерото Люцерн предлага много развлечения, а архитектурата ще спре дъха ви.

Цитати за любовта: Какво е любов през очите на известни личности?

Севиля, Испания

Севиля е звездата на Андалусия със своите портокалови дървета, калдъръмени улици. Разходете се по традиционните магазинчета и се насладете на Катедралата на Санта Мария де ла Седе – най-голямата готическа катедрала в света. Прекарайте един следобед заедно в двореца El Alcazar – една от най-впечатляващите забележителности на Севиля и част от световното културно наследство на ЮНЕСКО. Когато падне нощта, градът сякаш свети в топло злато, а сгради като Torre Del Oro - разположена на пристанището в Севиля, ще събудят романтиката във вас. Опитайте чаша със сангрия, докато вечеряте с половинката си, за чудесен завършек на вашата разходка.

Монте Карло, Монако

За доза романтичен холивудски блясък на Френската Ривиера не търсете друго освен Монте Карло. Неговите екстравагантни хотели, зашеметяваща крайбрежна гледка и някои от най-добрите ресторанти и минерални извори в Средиземно море поставят Монако в топ дестинациите, които да посетите със своята половинка, за да получите невероятно преживяване. Пробвайте късмета си в казино или се качете на хеликоптер. Наемете класическа кола, за да шофирате по Гранд Корниш – така ще се почувствате като известна двойка от филмовия екран.

Защо Париж се нарича градът на любовта?

Сиена, Италия

Предлагайки на посетителите красотата на Тоскана без огромните тълпи от туристи, Сиена е възхитителна дестинация за влюбени двойки. Потопете се в италианската култура и изкуство. В него се съхраняват шедьоври на 40 италиански художници, включително Донатело, Микеланджело и Бернини. Целият град е построен около Пиаца дел Кампо, обект от културното наследство на ЮНЕСКО, където можете да опитате италианска кухня. Винарните извън града ви очакват, за да се насладите на залеза с чаша вино.

Сашка Христова
Сашка Христова Отговорен редактор
Новините днес