Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Тези хитрини ще ви спестят време в кухнята

21 октомври 2024, 16:08 часа

Диабетиците знаят, че готвенето у дома е чудесен начин за регулиране на кръвната захар. И все пак може да е изкушаващо да вземете нещо от магазина или да се обадите за доставка, когато нямате време. Вместо да жертвате кръвната си захар, за да спестите време, опитайте тези хитрости, одобрени от диетолозите.

Още: Диабетици: Неочакван начин, по който захарта може да ви навреди

Пакетирана зелена салата

Спестете малко време, като използвате зелени салати, които са предварително измити и готови за консумация. От пикантна рукола до айсберг или ромен, можете да намерите голямо разнообразие от зелени салати в секцията за продукти в местния супермаркет. Просто добавете парче пиле на скара или сьомга. Ако не сте любители на месото, добавете малко боб или тофу към вашата салата. Отгоре наредете със зеленчуци като авокадо, пипер, домат и краставица, след това поръсете с олио и оцет. Имате бърз и лесен обяд или вечеря и перфектната рецепта за стабилна кръвна захар!

Замразени храни

Замразени зеленчуци като зелен фасул, брюкселско зеле и броколи обединяват ястията мигновено! Можете дори да намерите здравословни замразени гарнитури като ориз с карфиол и да ги използвате, за да направите наистина вкусен пържен ориз с ниско съдържание на въглехидрати. Замразените горски плодове са идеални за смутита – комбинирайте замразени горски плодове, кисело мляко, мед и смесете за вкусно смути. Във фризерната част има висококачествени органични храни, които чакат да ви спестят време!

Гранола

Закуската е и винаги ще бъде най-важното хранене за деня. Това е особено важно за хора с диабет тип 2. Закуската е идеалната възможност да стабилизирате кръвната захар и да осигурите на тялото и ума необходимия стимул. В онези дни, когато нямате време да приготвите любимия си омлет, може да се изкушите просто да вземете купа зърнени храни, преди да избягате през вратата. Традиционните зърнени храни са пълни със захар и консерванти, които саботират кръвната захар през останалата част от деня.

Още: Дори замразена, тази риба е особено подходяща за диабетици

Възползвайки се от тези хитрини, можем да спестим време и да се храним добре. На всички ни липсва време и изглежда, че денят никога няма да има достатъчно часове. Това не означава, че трябва да жертвате здравословна диета или стабилна кръвна захар. Надяваме се, че тези кратки пътища ще ви помогнат да готвите... бързо!

Цвета Господинова
Цвета Господинова Отговорен редактор
Новините днес