Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Съхранете гроздето за зимата: Лесна рецепта, която трябва да опитате

25 октомври 2024, 12:17 часа

Консервирането на плодове и зеленчуци е чудесен начин винаги да имате под ръка тези продукти у дома. Това е полезно, особено в моменти, когато любимите ви плодове са извън сезон.

Още: Класическа рецепта за маринован чесън

Тази рецепта, позволява гроздето да се съхранява дълго време, можете да го добавите в купичка кисело мляко, овесени ядки или дори сладолед. Уверете се, че използвате прясно грозде за най-добри резултати. Плодовете трябва да са твърди и леко неузрели.

Необходими съставки:

  • 1,3 литра вода
  • 450 г захар
  • 1 кг грозде

Начин на приготвяне:

Измийте гроздето под течаща вода, след което вземете стерилизираните стъклени буркани. Поставете измитите зърна грозде в стъклените буркани.

През това време водата се налива в тенджера, добавя се захарта и се вари, докато се получи светъл сироп. След това сиропът се разпределя в бурканите. Затворете плътно с капачка, сложете в голяма тенджера, долейте гореща вода и ги оставете да врат около 20 минути, за да се запечатат добре.

Още: Ароматни кокосови бисквити, готови само за 30 минути

Внимателно извадете бурканите, тъй като ще бъдат горещи и оставете да изстинат. Бурканите могат да се съхраняват на хладно и тъмно място до една година.

Цвета Господинова
Цвета Господинова Отговорен редактор
Новините днес