Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Сложете край на разширените пори само за 3 дни

15 юли 2024, 06:05 часа

Порите на кожата създават възможност за хидратиране на кожата от себумните жлези, или както още се наричат мастните жлези на кожата. Тези пори обикновено са по-широки в областта на носа и челото.

Още: Двойна атака: 9 суперхрани, които ще ви помогнат да изглеждате по-млади

Загубата на колаген с годините е един от основните фактори за разширяване на порите. Увреждането от слънцето също причинява разширяване на порите и стареене на кожата.

Ако искате по-малки пори, които не се виждат, трябва да поддържате кожата си чиста. Представяме ви няколко стъпки за почистване на кожата на лицето и как да я третирате с натурални продукти.

Първа стъпка

Необходими съставки:

  • 5 супени лъжици ябълков оцет
  • 2 чаши вода

Приготвяне:

Смесете двата продукта в бутилка и ги използвайте под формата на тоник, като нанасяте върху лицето след измиване. Ябълковият оцет ще почисти кожата ви в дълбочина и ще помогне да контролирате производството на мазнини.

Втора стъпка

Необходими съставки:

  • 2 супени лъжици овесена каша
  • 2 супени лъжици лимонов сок
  • Белтък от едно яйце

Приготвяне:

Смесете всички продукти до получаването на еднородна паста. Поставете върху лицето и оставете за 30 минути, след което изплакнете обилно с вода. Яйчният белтък съдържа колаген и протеини, които подпомагат регенерацията на кожата и се борят с възпаленията. Тази маска премахва бръчките, поддържа еластичността на кожата и намалява порите.

Още: Искате по-сияйна кожа: Започнете отвътре навън

Трета стъпка

Накрая е достатъчно да намажете лицето си с алое вера и да го оставите за една нощ. Гелът от алое помага за производството на колаген и подобрява еластичността на кожата. Алое вера ще почисти порите ви от мръсотията и мазнините, оставяйки ги меки и подмладени.

Цвета Господинова
Цвета Господинова Отговорен редактор
Новините днес