Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Ще се изненадате от страхотните свойства на това масло за кожа и коса

10 януари 2022, 16:15 часа
Реклама

Това масло е най-близкото до себума, който се произвежда от човешкия организъм. За това и е толкова често използвано в козметичните продукти, шампоаните и лечението на кожни проблеми. То влияе цялостно на кожата, косата и порите и има широко приложение в козметичната индустрия.

Как да се справим със сухата кожа на лицето

Лице и кожа

Маслото от жожоба (или хо-хо-ба) е доказан защитник на лицето и кожата от бръчки и вредните външни влияния. То не запушва порите както правят другите масла и не причинява появата на черни точки и акне.

Антибактериално е и действа добре на проблемна кожа. Използва се още при изглаждането на стрии и лечението на екземи, поради противовъзпалителното си действие.

Козметиката

В козметичната индустрия се влага в производството на балсами за устни и червила, защото чисти натрупаните мъртви клетки и ги заменя с нови, така прави устните гладки и меки.

Грижа за тялото

Жожоба може да се използва в смесица с какаово или шеа масло, като слънцезащитен мехлем и крем след изгаряне. Не позволява на вредните слънчеви влияния да стигат до кожата и за запазва здрава и еластична.

Искате гъста и красива коса? Използвайте ТЕЗИ масла

Грижа за косата

В комбинация с масло носител, като кокос, жожобата може да се прилага директно върху суха, изтощена и третирана коса, за да запълни дупките в косъмчетата и да направи косата плътна и мека. Препоръчват се дълготрайни маски, като косата се намазва вечер и престоява до сутринта за максимален ефект.

 

Петя Панова
Петя Панова Отговорен редактор
Новините днес