Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Разкривено лице: Развенчаха три мита за „конците на младостта“

26 септември 2024, 17:30 часа

Безоперативният метод за подмладяване набира все по-голяма популярност сред жените. Има обаче много митове за рисковете от процедурите. Дали това е измислица или не, мнение ще споделят експерти в областта.

Стягането на кожата с конци в козметиката се нарича "минимално инвазивна процедура за подмладяване". Чрез пункция с много тънка игла под кожата се инжектира специален медикамент.

Неоперативната процедура премахва бръчките, отпуснатата и повехнала кожа. Връща нейната еластичност и сияен вид, не носи дискомфорт в бъдеще и е значително трайна във времето.

Още: Никога не пипайте пъпки в тази част на лицето: Наричат ​​я „триъгълника на смъртта“

Има много разновидности на тези конци. Най-известните са мезотерапията и лифтингът. Именно с последното се спекулира много.

 

Мит 1. Лицето може да се изкриви

Козметикът трябва много да тренира и да се обучава, за да не сложи медикамента на грешното място и да докосне тригеминалния нерв, отбеляза експерт.

Още: Лифтинг на лицето: 5 хирургични съвета, които ще ви спасят от фатални грешки

Мнозина споделят, че в тяхната дългогодишна практика никога не са виждали подобно нещо.

 

Мит 2. След процедурата остават белези

Ако конците са поставени правилно, няма да има белези. Когато игла или канюла премине под кожата, може да възникне фиброза. За нейното разграждане пациентът винаги се подлага на процедури за стимулиране на колагена.

Още: Експресен фейслифтинг, който можете да направите сами

 

Мит 3. Появява се асиметрия на лицето

Това няма как да се случи, подчертават експерти. Дори ако едната страна е стегната по-здраво с повдигащи конци от другата, всичко се връща към нормалното в рамките на две седмици. Затова ужасяващите истории за асиметрията на лицето са мит, твърдят експерти.

След процедурата по подмладяване е необходимо да се следват стриктни препоръки за рехабилитация. Носете специална маска, пазете лицето си спокойно и не летете със самолет, съветват водещи козметици.

Що се отнася до мезоните, тук всичко е много по-просто. Не се изисква рехабилитация. В този случай ефектът на подмладяване може да продължи до осем месеца.

Препаратът се прилага не само в областта на лицето: той също коригира шията, деколтето, коленете, бедрата, задните части и ръцете.

Съвременната козметика използва модерни и ефективни методи за поддръжка на кожата и всички те се прилагат от квалифицирани специалисти.

Десислава Михалева
Десислава Михалева Отговорен редактор
Новините днес