Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Радан Кънев пуши на закрито, гражданска инициатива иска извинение

08 април 2015, 13:09 часа

Вярно ли е, че сте нарушили забраната за пушене на закрито? С този въпрос Гражданска инициатива „Без дим” се обърна към лидера на ДСБ и съпредседател на Реформаторския блок Радан Кънев.

Според материал на Агенция ПИК, гарниран със снимка, Кънев е пуши в ресторант „ДиВайн” в Добрич. Информацията е била потвърдена от източници на „Без дим”. Затова организацията е пратила въпрос до Кънев и го пита дали това е истина? Вече над едно денонощие отговор няма.

"Като от народен представител и една от малкото публични личности, призоваващи за морал в обществените дела и строго спазване на законите, очакваме от вас да поемете публично отговорност за това ваше нарушение на закона. Предлагаме да направите това като се обърнете към РЗИ Добрич с обявяване на нарушението си и с искане да бъде приложен законът какъвто е за такова нарушение. Нещо повече – очакваме както от Вас, така и особено от здравния министър г-н Москов – който е представител на вашата формация, Реформаторски блок, в правителството – да активизирате отговарящите в държавната администрация звена за много по-голям контрол, наказания и строго спазване на забраната за пушене на закрито", пишат от "Без дим" на Кънев.

Самият Радан Кънев многократно е казвал в публичното пространство, че е страстен пушач.

 

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес