Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Проста рецепта за напитка за плосък корем с кора от ананас

18 август 2024, 15:00 часа

Оказва се, че напразно хабим корите от ананас. Можете да направите вкусна напитка от тях, която ще облекчи подуването на корема и дори ще ви помогне да отслабнете.

Ананасовата кора е богата на калций, калий, витамин С и фибри. Освен това има високо съдържание на фенолни съединения, които са естествени антиоксиданти, които намаляват риска от рак, сърдечни заболявания и диабет. Фенолите имат антибактериално, антивирусно, противовъзпалително действие.

Ананасовата кора също е източник на бромелаин. Това е естествен ензим, който ускорява разграждането на мазнините, приети с храната и бързо ги извежда от тялото.

8 невероятни ползи на сока от ананас

Корите от ананас често се използват като храна за животни или за наторяване на почвата.

Изследванията разкриха фармакологичните свойства на ананасовата кора, като нейните потенциални антипаразитни ефекти, облекчаване на запек и ползи за хора със синдром на раздразнените черва.

Полагат се усилия корите от ананас да се използват като ценен ресурс, а не като просто отпадъци. Приложенията му варират от производството на оцет, алкохол, до разработването на различни хранителни продукти, включително сиропи и желета.

Невероятните ползи от консумацията на ананас за жените

Как да използваме кората от ананас в домашни условия?

Вместо да изхвърляте кората от ананас, можете да направите напитка, която бързо ще направи корема ви плосък. Първо измийте обилно кората на ананаса и се уверете, че няма мръсотия по нея. Изсипете два литра вода в тенджера и поставете на огън. След като водата заври, добавете кората, нарязания корен от джинджифил и две пръчици канела. След като сместа заври, оставете на слаб огън още 15 минути.

Кората ще освободи бромелаин, ензим, който може да намали задържането на вода в тялото, да подобри храносмилането и да облекчи възпалението.

Джинджифилът и канелата ще помогнат за ускоряване на метаболизма ви, помагайки ви да изгаряте калории. Освен това, те подобряват храносмилането, като коригират киселинността на стомашния сок и улесняват усвояването на мазнините и въглехидратите.

Когато сместа се свари, се прецежда. Препоръчително е напитката да се пие два пъти дневно – сутрин и вечер.

Между другото, има още едно предимство на преварката от ананас. Тъй като е сладка напитка, тя също ще намали желанието ви за сладко.

Десислава Михалева
Десислава Михалева Отговорен редактор
Новините днес