Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Прост и ефективен метод от психолог как да заспите 2 пъти по-бързо

30 януари 2024, 12:11 часа

Борбата с безсънието често кара хората да експериментират с различни методи, от билки и хапчета до медитация. Канадският психолог Люк П. Бодуен предлага прост и ефективен начин да заспите два пъти по-бързо, който е базиран на когнитивно изместване.

Каква е същността на техниката на Бодуен?

Техниката на Бодуен се основава на идеята да излъжете успешно мозъка си да постигне отпуснато състояние, което насърчава съня. Същността на този метод е да се използват случайни думи и визуализиране на картини, за да се разпръсне вниманието на мозъка и да се предизвика чувство на релаксация.

Забравете за трудното заспиване – трябват ви само 2 минути

Как това ще ви помогне да заспите 2 пъти по-бързо?

За да приложите този метод, се препоръчва да измислите няколко думи за всяка буква от азбуката. Това упражнение може да бъде допълнено чрез визуализиране на картинки, съответстващи на всяка дума. Този процес кара мозъка да превключва вниманието между произволни думи и изображения, не му позволява да се концентрира върху конкретни мисли и стимулира релаксацията, съобщават експерти.

Според Люк П. Бодуен когнитивното изместване може да бъде ефективен начин за преодоляване на безсънието и ускоряване на процеса на заспиване. Този метод е прост и безопасен начин да заблудите мозъка да попадне в състояние, предизвикващо сън.

Лекар разкри 3 лесни начина за бързо заспиване при безсъние

Ако проблемът е по-сериозен

Методът на Люк П. Бодуен предоставя прост инструмент за борба с безсънието, но е важно да запомните, че всеки човек е уникален и резултатите може да варират. Опитайте този метод и той може да се превърне във вашия ефективен начин за постигане на спокоен и качествен сън.

Но въпреки ефективността на този метод, добре е да се помни, че безсънието може да бъде симптом на сериозни проблеми или заболявания. Ако проблемите със съня станат хронични или предизвикат сериозно безпокойство, препоръчително е да се свържете с квалифициран специалист за професионална помощ и съвет. Не предприемайте нищо на своя глава, когато става дума за съня.

Десислава Михалева
Десислава Михалева Отговорен редактор
Новините днес