Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Правете това сутрин под душа и ще имате повече енергия от чаша силно кафе

24 август 2021, 07:30 часа

Доказано, е, че за да получите повече енергия и значително да подобрите здравето си, можете просто да застанете под душа. Ще ви разкажем как не само да вдигнете тонуса си, но и да укрепите значително здравето, когато вземете студен душ. Ще ви споделим за предимствата от студения душ, за които вероятно не подозирате.

Само не мислете, че ви принуждаваме да се хвърлите в ледена вода. Просто опитайте малък експеримент: следващия път, когато се къпете, започнете горещо и завършете студено.

Стойте под хладка течаща вода поне една минута. За да ви е по-удобно, първо можете да намокрите краката си, след това да избършете раменете и лицето си, а след това да застанете напълно под водата.

Правете това за няколко дни и наблюдавайте промяната. Ако е по-добре, защо да не продължите? Това е добър навик и ето какви са предимствата:

1. Искате ли да подобрите своето състояние, да станете по-твърди, по-целенасочени и по-лесно да постигнете целите си?

2. Студеният душ е добър начин за изграждане на воля и може би най-добрият начин да излезете от зоната си на комфорт (психолозите казват, че това е много полезно). Помислете сами какво е необходимо, за да се принудите да застанете под струя студена вода. Така че, го направете.

3. Ако често се притеснявате или лесно се ядосвате студеният душ също ще помогне. Факт е, че студената вода тренира нервната система и ви помага по-лесно да се справите със стреса. Изследванията показват, че студеният душ е като малка стресова ваксина.

4. След около месец редовни студени процедури, ще станете много по-"хладнокръвни", а дребните неприятности вече не могат да повлияят на настроението ви.

5. Ако сте същият смел човек, който вече се е опитал да си вземе студен душ сутрин, вероятно знаете, че е трудно дори да дишате през първата секунда. Но не се притеснявайте, дълбокото дишане всяка сутрин подобрява сърдечната честота и драстично увеличава концентрацията на кислород в кръвта. В резултат на това ще имате повече енергия през деня, ще станете по-бдителни и по -малко уморени от колегите си на работа.

6. Студеният душ е един от най-добрите начини да подобрите косата си и е безплатен. В края на краищата, когато измиете косата си в гореща вода, тя става прекалено суха, докато студената вода затваря космените фоликули (защитни космени люспи), така че по -малко мазен секрет се отмива от косата. В резултат на това косата започва да блести и пада по -малко. Същото важи и за кожата ви, която става по-чиста.

Гергана Йорданова
Гергана Йорданова Отговорен редактор
Новините днес