Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Практичен съвет: 3 начина да замразите супа

14 август 2024, 10:06 часа

Супите са любима храна през всеки сезон не само заради добрия вкус, но и заради ползите, които дават на тялото. Тъй като това е ястие, което може да се приготвя всеки ден, може да имате твърде много, което можете да оставите за по-късно.

Още: Сирената, които МОЖЕТЕ да замразите и тези, които не трябва

Но за да се възползвате от добрия вкус и ползи дори след известно време, трябва да я съхранявате по правилния начин. Специалистите съветват да съхранявате супата, която може да ви е твърде много, във фризера. Няма значение каква супа готвите с паста, месо, сметана или зеленчуци, този метод работи с всички тях.

Как да действате

Поставете излишъка в стъклен съд и го затворете плътно с капак. Ако имате повече от една порция, разделете супата в по-малки съдове. Оставете ги да се охладят до стайна температура и след това поставете съдовете във фризера един по един.

Хранителни торбички

Друг начин да запазите супата е да я съхранявате в специални пликове за храна.

След като сложите порциите супа в затварящи се торбички, поставете ги една след друга в хоризонтално положение в хладилника. Така ще заемат по-малко място във фризера и ще ви е по-лесно да съхранявате повече храна.

Когато дойде време да ги размразите, можете да ги оставите в микровълновата фурна за няколко минути, тъй като тези торбички обикновено са подходящи за използване в микровълнова фурна. Друг начин е да разкъсате плика и да изсипете супата директно в касерола с малко вода. Важно в случая е да изберете правилните торбички, за да не развалите вкуса на вашата супа.

Супа концентрат

Още: Практичен съвет: Как правилно да замразите горски плодове

Ако никой от горните методи не ви допада, винаги можете да използвате остатъците от това готвене по различни начини. Например за приготвяне на концентрат за други супи. Особено ако супите са кремообразни и без много съставки, целият този процес е по-прост.

Просто изсипете остатъците от супа във форма за лед и я поставете в хладилника. А когато имате нужда от концентрат или трябва да сготвите бърза супа, имате готова част от рецептата.

Цвета Господинова
Цвета Господинова Отговорен редактор
Новините днес