Подагра - как да се лекува у дома

18448
Подагра - как да се лекува у дома
Снимка: Pixabay

Първо трябва да изясним, че домашното лечение на подагра няма да замести посещението при лекар, но може да облекчи болката. Научете за домашните средства за лечение на подагра и облекчете болката си!

Подагра - ефект на подкиселяване на тялото

Един от проблемите на съвременния човек е лесният достъп до висококалорична и силно преработена храна. Диета, състояща се от голямо количество мазнини и въглехидрати и липсата на движение, бързо водят до здравословни проблеми - включително подагра. Състоянието се появява първоначално около ставите на краката и ръцете, причинявайки епизодична болка, която с течение на времето засяга цялото тяло.

Причинява се от твърде високи нива на пикочна киселина в организма. Фармакологичното лечение се основава предимно на облекчаване на възпалението в ставите и свързаната с това болка. Отстраняването на причините за заболяването обаче се основава на промяна на хранителните навици и по-голяма чувствителност към нуждите на организма.

Полезни и вредни храни при подагра

Подаграта е сериозно заболяване, което се характеризира с нарушение на обмяната на протеини в организма. Заради високо съдържание на пи...

Как да лекуваме подагра у дома?

Домашното лечение на подагра трябва да започне първо с размисъл върху текущата ви диета. Пресните зеленчуци и плодове подпомагат борбата с болката и артрита. Диетата трябва да включва също пълнозърнест хляб. Определено трябва да избягвате мазните храни, бързото хранене и излишните захари. Алкохолът също трябва да "изчезне" от менюто ви.

Пиенето на добра вода играе огромна роля в борбата за здравето. Йонизираната вода е идеална за това, тъй като е пречистена от всички ненужни съставки и съдържа само това, което помага за разкисляването на тялото. Пиенето на вода ще ви помогне да предотвратите нов пристъп на подагра. Домашните лекарства за съжаление не гарантират незабавен ефект, но дългосрочната им употреба помага за облекчаване на симптомите и подпомага лечението с конвенционални методи.

Билки за подагра - естествено лечение

Освен диетата и голямото количество йонизирана вода си струва да посегнете и към билките. Те са сред тези, които най-ефективно подпомагат борбата с болестта. При подагра се използват под формата на билкова настойка. Това са коприва, арника, хвощ, теменуга и лист от бреза.

Какво е подагра и как да я лекуваме

Подаграта е хронично заболяване, провокирано от нарушен метаболизъм на пурина (прекомерно разграждане на протеините) и неспособността н...

Билките за подагра, както казват пациентите в много медицински форуми, подпомагат действието на лекарствата – облекчават възпалението и регулират метаболизма. Те помагат за възстановяване на баланса на тялото, което му позволява бързо да се възстанови. Когато търсите начини за понижаване на пикочната киселина, си струва да изберете билки, които няма да взаимодействат с лекарствата и няма да пречат на лечението, предложено от вашия семеен лекар или ревматолог.

Подагра – лечение с лимон?

Подаграта е заболяване, което е придружено от силна болка. Не е чудно, че в търсене на облекчение пациентът се опитва да намери най-ефективните домашни средства. Сред популярните са и лечението с лимон, което включва пиене на сока от този кисел плод през следващите 12 дни, след появата на болката.

Но повечето лекари са против този метод - излишъкът от лимонов сок може да ускори развитието на кариес и да отслаби ефекта на лекарствата, така че най-добре е да се консултирате с вашия лекар.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Манифестиране: 4 знака, че вашето желание скоро ще се сбъдне

4 предупредителни знака от Вселената, които не трябва да пренебрегвате

Таро хороскоп за месец ЮЛИ за всяка зодия

Най-щастливата зодия през юли 2024: Желанията се сбъдват, идват внезапни печалби и любов!

Вечерен виц: С кво одиш на работа?

Виц на деня: Кажете къде

Рецепта за вкусно до немай къде пържено кюфте - Комшиите ще питат за рецептата

Виц за добро утро: На гарата

Много силна притча за вечно заетия баща

Петровден е! Прочетете тази мощна молитва за здраве

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com