Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Отслабнете със сигурност, премахвайки тези напитки

06 юли 2021, 14:28 часа

Опитвайки се да свалим килограми, ние ограничаваме всички храни, за които знаем, че са калорични, както и започваме да внимаваме кога да ги консумираме.

Случва се обаче да забравим нещо много важно за една диета и това е, че напитките, които консумираме, също са от голямо значение за килограмите ни.

Рядко се замисляме за това и ограничавайки храните, които приемаме, без да го направим и с течностите, всъщност не постигаме никакъв ефект.

Но кои са тези напитки, които трябва да избягваме на всяка цена?

Газирани напитки

Най-важно е да премахнем на първо време газираното от менюто си. Те не само са пълни със изключително много захар, но и е доказано, че въглеродният двуокис в газираното кара стомахът да увеличава нивата на хормона грелин, а от там го кара и да огладнява.

Сок от кутия

Опакованите сокове са също толкова вредни. Те може да не са газирани, но количеството захар, оцветители и консерванти определено не помагат на диетите и на здравето на тялото.

Всички топят килограми в момента с тази черешова диета

Кафе с мляко 

За тези които обичаме да пием кафе да се разделим с него би било близко до невъзможното. Въпросът е обаче да го пием чисто! Всяка разновидност на кафе с мляко или сметана от сорта на капучино, мокачино, лате, флет уайт, кон пана и подобни, добавят към килограмите, а също така и добавките като шоколад, карамел, захари и тн.

Мляко

Повечето храни (и напитки), които съдържат или към които е добавено мляко и подобни продукти, знаем, че не правят услуга на килограмите и диетата ни. Но самото мляко играе същата роля, ако се увличаме. Макар и да е полезно за децата, е добре да не прекаляваме с него като възрастни, особено вечерно време.

Тайните на жените, които отслабват, без да пазят диета

Ния Петрова
Ния Петрова Отговорен редактор
Новините днес