Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

От смешни до гениални: 10 изобретения, които няма да повярвате, че съществуват

01 февруари 2024, 20:41 часа

В днешния бързо развиващ се свят на технологиите, иновациите никога не спират да ни изненадват. От гениални идеи до абсурдни концепции, светът на изобретенията е изпълнен с невероятни открития.

Докато някои от тях са създадени за решаване на реални проблеми, други са чисто и просто вдъхновение за смях. Още: Топ 5 изобретения, които са променили човечеството към по-добро

Следват десет от най-смешните изобретения, които са патентовани в света:

  1. Уред за смяна на канала с поглед. Патентован през 2001 г. в Япония, този уред ви позволява да сменяте телевизионния канал със задържане на погледа.
  2. Машина за автоматично хранене на домашни любимци. Патентована през 2007 г. в САЩ, тази машина използва сензори, за да разпознава, когато домашното ви животно е гладно, и автоматично му подава храна.
  3. Четка за зъби с вграден музикален плейър. Патентована през 2010 г. в Южна Корея, тази четка за зъби възпроизвежда музика, докато почиствате зъбите си.
  4. Чадър с вградено устройство за разпръскване на аромати. Патентован през 2015 г. в Китай, този чадър ви осигурява не само защита от дъжд, но и приятен аромат.
  5. Шапка с вграден вентилатор. Патентована през 2009 г. в Германия, тази шапка с вентилатор ви охлажда през горещите летни дни.
  6. Саморазгъващи се обувки. Патентовани през 2018 г. във Великобритания, тези обувки се разгъват и обуват сами с помощта на специални механизми.
  7. Подвижен хладилник за легло. Патентован през 2013 г. в Япония, този хладилник може да се прикрепи към рамката на леглото ви, за да имате винаги на разположение свежа храна и напитки.
  8. Челен масажор с вградени слушалки за музика. Патентован през 2005 г. в САЩ, този масажор ви осигурява релаксиращ масаж и музикално изживяване едновременно.
  9. Самоходен чадър за басейн или море. Патентован през 2017 г. във Франция, този чадър се движи по вода, следвайки плуващия си собственик и му осигурява сянка.
  10. Лъчева четка за разресване на косата. Патентована през 2011 г. в Япония, тази четка използва лъчи, за да разреше косата ви безболезнено и бързо.

Още: Кои са изобретенията, които промениха света?

Цвета Господинова
Цвета Господинова Отговорен редактор
Новините днес