Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Нюанси на червилото, които състаряват с 10 години

23 октомври 2022, 12:44 часа

Правилно подбраният грим може значително да трансформира лицето: да подчертае всички предимства и да скрие несъвършенствата на всяко лице. Въпреки това, ако направите грешка в техниката на нанасяне или с докосване на продукта, лесно можете да състарите визията си. Нека поговорим за четири нюанса червило, които лесно могат да ви добавят няколко години отгоре.

Шоколадов нюанс

Този сезон е триумфалното завръщане на кафявото червило. Един от популярните нюанси е шоколадовият споделят модните експерти. Но трябва да се помни, че тъмнокафявото червило подчертава несъвършенствата на кожата, като се фокусира върху кръговете под очите. Подобен тон визуално ще изтъни устните ви. И най-важното е, че такива тъмни нюанси традиционно добавят няколко години и дори могат да подчертаят фините бръчки.

Не изхвърляйте старото червило - дори не предполагате за какво може да го използвате

Светъл нюд + тъмен молив

Въпреки безпрецедентната популярност на нюд нюанса на червилата, трябва да внимавате с този цвят. Устните в този тон ще изглеждат напълно невидими на лицето, по-скоро размазани. А тъмният контур и светлото червило ще накарат всеки да изглежда много по-стар от годините си. Ако изпитвате неустоимо привличане към такива цветове, тогава е най-добре да замените бежовия нюанс със също толкова спокоен, но доста по-забележим цвят. Например кафе-бежовите червила са подходящи за тъмнокоси красавици, пепелно-розовите цветове за светлокосите красавици.

Коралово розов нюанс

Друг лош избор е коралово розовото. Първо, не устройва никого. Второ, ще подчертае всички несъвършенства на кожата и фините бръчки. Така че е най-добре да стоите далеч от този нюанс, освен ако не искате да добавите няколко допълнителни години към собствените си.

Как да открием правилния цвят червило?

Тъмно черешов нюанс

Ситуацията с този нюанс е същата като с шоколада. Тъмно черешово червило този сезон е на върха на популярността. То можеше да се види на моделите на модните подиуми, както и на основните модни звезди. Това обаче по никакъв начин не отменя визуалния му ефект: наситеният цвят наистина ще ви състари.

Умелият грим може да прикрие несъвършенствата, да превърне недостатъците в добродетели и дори да подмлади външния ви вид. Грешките при прилагането на козметика обаче често добавят десет години на жените. Гримьорите ви споделиха за най-честите грешки в грима, както и как да ги предотвратим. Сега е ваш ред да ги приложите.

Десислава Михалева
Десислава Михалева Отговорен редактор
Новините днес