Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

НИКОГА не купувайте пъпеш, ако забележите това

19 август 2021, 18:13 часа

Пъпешът, заедно с динята, са едни от най-вкусните, сочни и сладки плодове. Освен това той е изключително полезен и с високо съдържание на вода.

Реклама

Когато обаче дойде ред да го избираме, изпадаме в истинско затруднение. Започва се едно помирисване, оглеждане, почукване и накрая пак не можем да вземем решение на кой точно пъпеш да се спрем от цялата купчина пред нас.

Прибирайки се у дома, се оказва, че не сме съвсем доволни от избора си. Ако смятате, че търговците ще ви кажат истината и ще ви помогнат при избора, най-добре спрете да се надявате. Това никога няма да се случи.

Ние обаче ще ви споделим няколко препоръки, които изключително много ще ви ориентират при избора на пъпеш. Ето какви са те:

• Гледайте цвета

Това е първото нещо, на което трябва да се обърне внимание, ако искате да попаднете на сочен, сладък и вкусен плод. Обвивката му трябва да е почти бежова, нито прекалено светла, нито твърде тъмна.

• Натиснете мястото, където е била дръжката

Когато натиснете мястото, където е била дръжката, пръстът ви не трябва да хлътва съвсем и да образува малка дупка. Ако това се случи, бъдете сигурни, че плодът е презрял и за предпочитане е да го оставите в купчината при останалите.

В случай, че мястото, където е била дръжката, е прекалено твърдо, това е признак, че плодът е откъснат преждевременно и не е успял да узрее съвсем.

• Помиришете го

Мирисът е последното, по което можете да се ориентирате дали пъпешът е сладък или не. Той трябва да ухае приятно, но не и натрапчиво. Ако миризмата е твърде силна, това означава, че в ръцете си държите презрял плод.

Как правилно да ядем пъпеш?

Спазвайки тези препоръки, то ние сме убедени, че ще знаете кога да купите пъпеш и кога да се въздържате от това.

Мария Стратиева
Мария Стратиева Отговорен редактор
Новините днес