Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Не носите чорапи докато спите, а може би трябва

09 май 2024, 05:55 часа

На този свят има два вида хора - такива, които обичат да спят с чорапи, и такива, които се отвращават от самата мисъл, че трябва да бъдат толкова ограничени, че пръстите им едва да се движат. Ако се причислявате към вторите, може би трябва да преосмислите възможността да се обуете преди лягане.

Още: Често сънувате едно и също нещо или имате кошмари? Експерти споделят ценни съвети за сънищата

Въпреки че чорапите може да са малко ограничаващи, изследователи съобщават, че носенето им в леглото може да е ключът към по-добър сън.

Защо е толкова важно, краката ни да са топли

Затоплянето на краката преди сън дава на мозъка сигнал, че е време за лягане. Когато краката ви са студени обаче, кръвоносните съдове се свиват, което води до по-слаба циркулация на кръвта - това може да доведе до дискомфорт и безпокойство. Въпреки че има и други методи за затопляне на краката - като например използване на бутилка с гореща вода, носене на оризови чорапи или влизане под отоплително одеяло - носенето на чорапи е най-безопасният начин да поддържате пръстите на краката си топли, без риск да се изгорите.

Съвети как да поддържате краката си топли, ако мразите да спите с чорапи

Ако мисълта да спите с чорапи ви кара да се ужасявате, ето няколко други безопасни начина да поддържате краката си топли през нощта.

  • Двойно повече одеяла. Сложете няколко одеяла върху завивката си за допълнителна топлина.
  • Отделете средства за луксозни обувки. Сънят - т.е. добрият сън - е ценен, така че защо да не похарчите малко за хубав чифт пантофи или чорапи от кашмир, които да обуете, преди да си легнете? Колкото по-топли са краката ви, толкова по-добре.
  • Вземете гореща вана или просто топла вана за краката преди лягане. Топлите вани са достъпно и естествено решение на проблема със студените крака.
  • Други причини за носене на чорапи по време на сън

    По-добрият сън не е единствената полза от носенето на чорапи в леглото. Чорапите всъщност помагат за много други неща, включително:

    Още: Учени: 18 лесни тайни за по-добър сън, които да изпробвате още днес

  • Предотвратяване на горещи вълни. Сигурно вече ще носите чорапи в леглото, нали?! Всъщност носенето на чорапи за сън може да предотврати горещите вълни, като спомага за понижаване на температурата на тялото.
  • Подобряване на външния вид на сухите, напукани пети. Ако овлажнявате краката си и след това обуете хубав, чист чифт памучни чорапи, това ще помогне за успокояване на грубите участъци и ще предпази петите ви от изсъхване.
  • Цвета Господинова
    Цвета Господинова Отговорен редактор
    Новините днес