Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Направи си сам: Спрей с етерично масло за облекчаване на досадните есенни алергии

12 септември 2024, 12:18 часа

Сезонният преход е тук, времето започва да застудява и листата започват да падат. И както всеки със сезонни алергии знае, това време на годината може да създаде проблеми за синусите.

Още: 5 причини, поради които трябва да ядете повече черно грозде

И за да ви помогнем да се справите с тези проблеми, ви представяме смес от етерични масла за алергия на Валенсия МакКлюр, основател на компания за етерични масла. Ето как да го направите, как да го използвате и няколко съвета, които да имате предвид.

Как да си направим спрей за алергии с етерично масло

Съставки:

  • Етерично масло от равенсара
  • Етерично масло от евкалипт
  • Етерично масло от мента
  • Дестилирана вода
  • Стъклена бутилка от 60 милилитра, в идеалния случай кехлибарен цвят

Метод на приготвяне на спрей:

 

  • Комбинирайте 15 капки етерично масло от равенсара, 12 капки етерично масло от евкалипт и 3 капки етерично масло от мента във вашата бутилка пълна с дестилирана вода.
  • Напръскайте пред вас и вдишайте, ако е необходимо за облекчаване на алергията.
  •  

    Метод за дифузерна смес:

    Добавете 4 капки етерично масло от равенсара , 3 капки етерично масло от евкалипт и 1 капка етерично масло от мента към вашия дифузер, ако е необходимо.

    Съвети, които трябва да имате предвид

    Въпреки че повечето етерични масла са безопасни за употреба при деца, МакКлюр винаги препоръчва да се избягва пръскането на всякакви смеси директно върху децата. Тя също така добавя, че е добра идея да използвате тази смес в стая с добра вентилация, особено ако имате малки деца и/или домашни любимци.

    Що се отнася до съхранението, съхранявайте вашата смес на хладно и сухо място, в идеалния случай в стъклена бутилка с кехлибарен цвят, за да запазите маслата си свежи за по-дълго време.

    МакКлюр добавя, че ако сте в затруднено положение и се чувствате зле, етеричното масло от мента само по себе си може да бъде чудесен деконгестант. Просто поемете малко от маслото за бързо облекчение.

    Още: Витамините и минералите, от които определено се нуждаете през есента

    Ако сезонните алергии са ви блокирали, тази проста смес от етерични масла може да бъде вашият нов най-добър приятел. Дръжте го в чантата си, на нощното си шкафче или където можете да го вземете бързо за така необходимото облекчаване на алергията.

    Статията има информативен характер, ако имате въпроси по темата се консултирайте със специалист.

    Цвета Господинова
    Цвета Господинова Отговорен редактор
    Новините днес