Направи си дълготраен маникюр

11679
Направи си дълготраен маникюр
Снимка: iStock/Guliver

Красивият маникюр никога не остава незабелязан. Всяка уважаваща себе си дама държи винаги да има такъв. Лошо поддържаният маникюр също със сигурност няма да остане незабелязан, но за жалост няма да направи добро впечатление. А в забързаното ежедневие е трудно често да отделяме време за маникюр. Добре е когато успеем да го вместим в графика си да си направим такъв, който поне да е дълготраен и дълго време да краси ръцете ни. И понеже посещението на маникюрист не винаги е по джоба ни, ето как да си направим изящен лак в домашни условия.

Процедурата задължително първо трябва да започне с предварителна подготовка. Трябва да се обърне специално внимание на всеки нокът. Минете ги един по един с памучен тампон, който да бъде напоен с лакочистител. Това е важна стъпка, която не трябва да пропускате, без значение дали има остатъци от стар маникюр. Лакочистителят ще разтвори не само стария лак, но също така и маслата, защото именно те могат да се превърнат в сериозна пречка за доброто залепване на новият цвят, който предстои да нанесете.

Кои са актуалните маникюри за тази година?

През 2021 година много от табутата по отношение на декорацията на нокти ще паднат. Актуалните маникюри тази година са дръзки, ексцентри...

Има и специална техника, към която трябва да се придържате при нанасянето на новия лак, за да остане той за дълго върху ноктите ви.

Първото нещо, което трябва да направиш, е да нанесеш тънък слой защитна база. Нейната роля ще бъде да служи освен като предпазващ филм на повърхността на плочката на нокътя, но и като основа, която да помогне за по-доброто задържане на лака върху нея. Нали именно това е целта, към която се стремим? Спазвайте стъпките стриктно и последователно!

След това идва ред на нанасянето на два тънки пласта лак. Още нещо, което е важно да спазиш, е преди да започнеш да се лакираш, да минеш с четката по вътрешния ръб на гърлото на шишенцето. По този начин ще отнемеш излишното количество, защото ако остане, ще наруши качеството на маникюра, който си правиш. Това ти действие ще те предпази от прекаленото наслояване на лака. Това е най-важно, за да бъде по-лесно изсъхването му и да постигнете безупречен резултат.

Още нещо, към което трябва да се стремиш, е стабилност при лакирането. За да я постигнеш, сложи ръката си върху твърда повърхност. Започни лакирането, като го правиш само с три движения. Първото от тях трябва да е в средата, а след това – две последователни от две страни. Направете го така, че кожичките покрай нокътя да бъдат съхранени чисти.

Перфектният маникюр в домашни условия

Липса на време, на финансови средства, затворени салони за красота… Това далеч не означава, че трябва да се лишите от перфектния...

Когато вече бъде положен и вторият слой е време да преминеш към следващото действие. Притисни лака към връхчетата с помощта на четката. С това си действие ще ги запечатиш. Запечатването ще помогне да избегнеш тяхното нацепване. Дръж четката във вертикално положение, а след това я прокарай по ръба на нокътя. По тоди начин ще го оцветиш с тънък и равен слой лак.

След като и вторият слой изсъхне, нанеси и топ лак отгоре. Той ще има финализиращата роля да фиксира и да придаде красив блясък на цвета. Накрая задръж ръцете си за време от около две минути под сешоара, като преди това го включиш на топъл въздух. По този начин ще се изпарят разтворителите. След това превключи  за три минути на студен въздух, за да придаде той устойчивост на лака.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Какво да правите, когато ви се прияде шоколад: 3 съвета за различни случаи

Как да отучим кученцето да хапе ръцете и краката ни?

Класация на най-добрите съпрузи според зодията им

Хората с тази кръвна група са най-красиви

Ако преминавате през труден период в живота си, прочетете тази притча

Стихотворение за 16 април 2024

Любовен съвет за всяка зодия за 16 април 2024

Таро съвет за всяка зодия за 16 април 2024

Различни хранителни вещества ли имат яйцата с бяла и кафява черупка

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 16 април /валутен калкулатор/

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Любопитно