Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Най-добрите идеи за подаръци след почивка в Гърция

19 юли 2021, 17:25 часа

Огромна част от хората това лято ще бъдат на почивка в Гърция - от Крит до Халкидики, няма да остане място, на което да не е стъпил български крак. Една почивка в друга страна е характерна и с това, че все пак е редно да вземем интересни подаръци на своите близки. В тази статия ще се опитаме да избягаме от баналностите и да предложим свежи идеи, които да приложите когато стане време за пазаруване на сувенири и подаръци. Най-малкото, което може да направите е да се подсигурите, че сувенирите са изработени в Гърция, а не са внесени от Китай. 

1) Сглобете подаръчен пакет

Може да сглобите подаръчен пакет от мястото, на което сте - сложете в една красива торбичка магнитче, картичка, камъче, мидчка и сапун от зехтин. Така ще се получи един приятен подаръчен комплект, като цената му няма да е повече от 5-6 евро на човек. 

2) Комплект козметика със зехтин 

Ако сте посещавали Гърция, то знаете, че зехтинът се използва много и в козметиката. Има готови подаръчни комплекти с козметика, в която има зехтин, но и самите вие може да сглобите един такъв. 

3) Тематични продукти от мястото, на което сте

Почти всяко едно място в Гърция има тематични продукти, които се правят само там. Може да направите една подаръчна селекция за вашите близки, която да бъде обвързана с уникални неща, които се правят на мястото, на което сте били. 

4) Подаръчен комплект от различни видове зехтин 

Това е по-интересна и малко нестандартна идея. Не казваме да вземате 100 литра зехтин, но може да направите подаръчен комплект с малки разфасовки. Например, при почивка на остров Закинтос ние успяхме да комбинираме зехтин с лимон, зехтин с портокал, зехтин с чесън и малка бутилка зехтин, който се прави от маслинови дървета на над 1000 години, които растат само там. 

5) Картина 

Има много интересни картини и произведения на изкуството на всяко място в Гърция, на което ще отидете. Така със сигурност ще подарите нещо, което да носи духа и атмосферата на града или острова, който сте посетили. 

Иван Иванов
Иван Иванов Отговорен редактор
Новините днес