Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Мъртва зона: 5 идеи за използване на пространството над вашите кухненски шкафове

01 юли 2024, 07:22 часа
Реклама

Горната част на шкафовете е едно от най-пренебрегваните места за съхранение в дома. И всичко това, защото е трудно да се стигне до там. Изход обаче има. Ето как ефективно можете да използвате тази „мъртва зона“.

Пространството над вашите кухненски шкафове може да не изглежда като най-удобното място за съхранение на вещи. Въпреки това, височината и отвореното оформление могат да се използват във ваша полза.

Кошници и кутии

Декоративните кошници и кутии не само ще придадат индивидуалност и стил на кухненския интериор, но и ще дадат възможност да приберем нещата, от които не се нуждаем всеки ден. Например, като сезонен декор или рядко използвани кухненски прибори и джаджи.

Цветове и техники за дизайн на кухнята, които ще излязат от мода през 2024 г.

Декоративни елементи

На първо място кухнята трябва да е функционална, тъй като готвенето на изнесен плот е меко казано неудобно и нехигиенично. Това обаче не означава, че трябва да прилича на операционна. Добавете декоративни елементи към горната част на вашите кухненски шкафове. Тази техника ще „затопли“ пространството, ще го направи уютно и в същото време ще му позволи да не бъде претрупано.

Празнични чинии

Много хора правят грешката да съхраняват ежедневните и празничните чинии заедно. Не само, че всеки път трябва да избирате правилния съд, но има и опасност да го счупите. За да предотвратите това да се случи, най-добре е да поставите съдовете си за специални поводи в горната част на кухненските си шкафове.

8 горещи тенденции в интериора на кухнята

Богатство от рафтове с книги

Тази тенденция в интериорния дизайн работи добре и в кухнята. Готварските книги, които не се използват често, могат да се поставят върху кухненските шкафове. Важно е обаче да не претоварвате пространството. За да не се случи това, трябва да ги подредите така, че да поддържате баланс на височина, цвят и текстура.

Големи предмети

Въпреки че е по-добре да съхранявате тежки и обемисти предмети долу, има изключение от правилото. Отнася се за тези предмети, които се използват рядко, но все пак са необходими в домакинството, например вази или големи чинии за сервиране.

Десислава Михалева
Десислава Михалева Отговорен редактор
Новините днес