Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Може ли тауринът да забави стареенето на кожата?

24 октомври 2024, 11:37 часа

Твърденията зад него са впечатляващи, вариращи от способността да се предотврати загубата на влага до противовъзпалителни ползи, теоретично анти-стареене.

Какво представлява тауринът

Тауринът е аминокиселина и, бързо напомняне, аминокиселините са градивните елементи на протеина. Той се среща естествено в нашето тяло, но ние също го получаваме чрез нашата диета, като основните източници идват от животински протеини. В кожата ни също има таурин. По-конкретно, Тауринът се намира главно в епидермиса, където участва в контролирането на съдържанието на влага в кожата.

5 храни, които трябва да избягвате преди тренировка

Какво може да направи тауринът за кожата

Доколкото е важен за влагата, тауринът може да помогне с рехидратацията и да намали загубата на вода. Може да действа и като антиоксидант и противовъзпалително,. Всички тези неща са голяма полза, когато става въпрос за старееща кожа, която естествено става по-суха с напредване на възрастта, да не говорим, че е по-податлива на възпаление и увреждане от свободните радикали. Освен това си струва да се отбележи, че нашите естествени нива на таурин намаляват с възрастта.

Какво трябва да ядете след тренировка, за да свалите излишните килограми

Как да използвате таурин във вашата рутинна грижа за кожата

Добре, трябва ли да обмислите използването на таурин? Накратко, не може да навреди. Наистина няма известни странични ефекти на съставката, дори когато се приема през устата, нито има съставки, с които не се смесва добре. Вашият най-добър залог: Потърсете го във формули, където е комбиниран с други, по-доказано ефективни съставки. Вероятно ще бъде особено синергичен, когато се съчетае с хидратираща съставка като глицерин, предвид способността му да помага за предотвратяване на загубата на влага.

Петя Недева
Петя Недева Отговорен редактор
Новините днес