Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Лек от дренки за здраве и прочистване на черния дроб

19 септември 2024, 13:59 часа

Малките, сладки и стипчиви плодове на дряна са широко достъпни. В допълнение към техния фантастичен вкус, лечебните приложения на дренките за здраве са известни от древни времена.

Високо ценен като важен лечебен плод, дренките имат благоприятен ефект върху здравето на целия организъм. Плодовете узряват в средата до края на лятото. Те се считат за напълно узрели едва след като паднат от дървото.

Още: Природни средства: Бадеми в мед и техните невероятни ползи за здравето

Червеникаво оцветените шушулки могат да се съберат на ръка веднага щом паднат. Представяме ви ефикасен лек с дренки за почистване на черния дроб и подпомагане на неговото здраве.

Приготвяне на лек от дренки за черния дроб

За приготвянето на този лек ще ви е необходима чаша с прясна мащерка. Сложете 1 литър вода в тенджера и оставете да ври, докато започне да кипи.

Когато водата започне да завира, свалете от котлона, добавете дренките и оставете захлупени с капак за около 30 минути. След това прецедете сока и пийте по чаша 2-3 пъти през деня. Повтаряйте това лечение в продължение на 3-4 дни и можете да го правите всеки месец.

Здравните стойности на дренките

Това е малък плод, който върши голяма работа. Стойностите на плодовете и дърветата са фантастични. Кафявата или червеникава кора на дървото предлага много предимства за потребителя.

Заедно с плодовете те имат стойност за заздравяване на кожата, но и за понижаване на температурата. Зрелите дренки също имат голяма хранителна стойност. Освен хранителната си стойност, се използва в народната медицина по целия свят.

Консумацията на дренки

Дренките се използват и за приготвяне на сладко. Но те могат да се комбинират със захар и портокал, за да се получи прекрасен сос. Могат да се консумират и в суров вид. У нас те се използват и за приготвянето на ракия.

Медицинска употреба на дренките

Плодът се използва за намаляване на температурата и борба с някои чревни разстройства. Характерната горчивина на този плод го прави много полезен в борбата срещу сърдечно-съдови заболявания. Дренките също се използват за лечение на диария, както и за здравето на черния дроб и стомаха.

Още: Лекар: Как да изберете най-добрите хранителни добавки за жени

Дренките могат да се съхраняват в хладилник няколко дни, стига да са опаковани в добре изолирана торбичка. Те издържат по-дълго в суха форма.

Информацията в тази статия има за цел да допълни, а не да замени съветите от вашия лекар и не е предназначена да покрие всички възможни употреби, предпазни мерки, взаимодействия или нежелани ефекти. Тази информация може да не отговаря на вашето специфично здравословно състояние. Ако имате въпроси по темата се консултирайте със специалист.

Цвета Господинова
Цвета Господинова Отговорен редактор
Новините днес