Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Кучета за апартаменти – кои породи са най-подходящи ?

17 декември 2021, 14:45 часа
Реклама

Преди да си вземете куче у дома, е важно да го обмислите много добре. Това е сериозно решение, изискващо да претеглите всички възможни позитиви и негативи, особено ако живеете в апартамент, който не разполага с кой знае какво свободно пространство.

Не казваме, че отглеждането на голямо куче в апартамент е невъзможно, но със сигурност ще има моменти, в които нито вие, нито любимецът ви няма да се чувствате комфортно.

По-малките кучета са по-желани за отглеждане в апартаменти, защото не се нуждаят от много разходки, а и имат достатъчно място за игра, което е важно за всяка животинка.

Ето кои породи кучета са най-подходящи за отглеждане в апартаменти:

1. Мопс;

Мопсът е една от най-желаните породи, най-вече от хората, които живеят сами. Тези кученца са наистина мили и любвеобилни. Ако ги възпитате по правилен начин още в самото начало, със сигурност в бъдеще ще имате верен приятел до себе си.

Проблеми, свързани с възрастта на кучета и котки

2. Малтийска болонка;

Размерите на тази порода кучета са наистина малки. Това я превръща автоматично в желана за отглеждане в апартамент. Тези кученца са доста весели и игриви. Понякога е желателно да се подходи малко по-възпитателно, защото е възможно да прекрачат границите и да започнат да правят каквото те си искат.

3. Чихуахуа;

Тези кученца изглеждат като нарисувани – мили, нежни и красиви. Понякога обаче са доста шумни, макар тези момент да не изобилстват. Породата е подходяща най-вече за семейства, в които няма малки деца, защото не винаги успяват да съжителства с малчуганите.

4. Пекинез;

Важно е да ги възпитате правилно. Ако качествено свършите работата си, те ще са верни приятели и на децата ви. Дребнички са и затова са подходящи за отглеждане в апартамент. Не се нуждаят от продължителни разходки навън.

5. Йоркширкски териер;

Тези кученца определено се чувстват комфортно в по-малки жилища. Те са забавни и мили към своите стопани.

6. Пинчер;

Тези мъничета са перфектни за отглеждане в апартамент. Имайте предвид обаче, че са изключително любопитни, което означава, че постоянно ще се разхождат между краката ви. Добре е, още от бебета, да ги срещате с други хора и кучета, така че да не изпитват страх от тях.

7. Кавалер Кинг Чарлз Шпаньол;

Това е много лоялна порода кучета. Изключително подходящи са за отглеждане в апартамент. Обичат да ги разхождате дълго време навън, както и да им отделяте време. Сравнително малки са и със спокоен нрав.

8. Кокер шпаньол;

Тези сладурчета обожават децата и непрекъснато търсят вниманието им. Те са много социални и общителни. Добре е обаче да знаете, че се нуждаят от чести разходки.

9. Померан;

Това са едни от най-забавните кучета, които някога може да срещнете. Те обожават децата и игрите с тях. Не са агресивни и нямат нищо против да ги отглеждате в апартамент - чувстват се комфортно и в по-малки жилища.

10. Пудел.

Лоялни са и нямат претенции, по отношение на удобствата. Лесно се адаптират и лесно учат нови команди.

Тези породи кучета са подходящи за отглеждане в апартамент и може да сте сигурни, че ще се чувстват наистина комфортно, независимо с какъв терен за игра разполагат! Изберете си!

Мария Стратиева
Мария Стратиева Отговорен редактор
Новините днес