Крушата – плодът на 2022 година

10913
Крушата –  плодът на 2022 година
Снимка: Pixabay.com

Крушите са вкусен и изключително полезен плод, често неоснователно пренебрегван. С ползите си за здравето крушите превъзхождат много от останалите плодове, но за тях не се говори и пише толкова често, колкото за лимоните и ябълките например. Обявяваме крушите за плод на 2022 година и ви предлагаме да се запознаете с изключителните им качества и грижата, която предлагат за здравето.

Ползи от консумацията на крушите

1. Крушите съдържат фолиева киселина и ниацин, с което се превръщат в плод, необходим за бременните дами. Фолиевата киселина е от ключово значение за бременните и подпомага износването на плода и раждането на здраво бебе. Ниацинът е важен за клетъчната функция и производството на енергия. Хапването на само една круша на ден доставя на тялото нелошо количество от тези полезни вещества.

2. Крушите са ценен за жените плод, заради съдържанието на флавоноиди, които са ценни за профилактиката на рак на гърдата и яйчниците.

Няма да повярвате какво ще се случи с тялото ви след консумацията на 1 круша всеки ден

Знаете ли, че ако всеки ден консумирате по една круша, това ще успее да повлияе значително на работата на тялото?! В полезния плод се ...

3. Крушите са изключително богати на калий и мед. Калият подпомага мускулните контракции и сърдечната функция, а мед се грижи за имунната система, метаболизма и нормалните нива на холестерола в кръвта. Какъв по-вкусен начин да си доставите ценните микроелементи от една сочна круша?

4. Крушите се грижат за здравето на храносмилателната система и червата, тъй като са богати на фибри. Само една круша според размера ѝ задоволява от ¼ до половината от необходимата дневна доза фибри. Разтворимите фибри се грижат за полезните бактерии в червата и в тази си роля крушите са чудесни пробиотици, насърчават редовното изхождане и се справят с ленивия стомах и хроничния запек.

5. Консумацията на круши с червен цвят е полезна за сърдечното здраве, сочат изследвания. Зелените круши пък съдържат лутеин, който подпомага здравето на очите и е полезен за зрението.

6. Крушите са известни със своите противовъзпалителни свойства, с което плодът може да намали риска от хронични заболявания, сърдечно-съдови страдания и дори диабет тип 2. Това важи особено за червените круши, които можете да превърнете в част от менюто си за профилактика на диабета.

7. Някои изследвания сочат крушите като потенциално средство, полезно за борба с рака. Това заключение се нуждае от допълнителни проучвания, но към момента резултатите са обещаващи. Канелената киселина, която съдържат крушите, има противотуморно действие особено против рак на стомаха и белия дроб.

Крушите могат да вредят на някои хора

Хората с обострени заболявания на храносмилателната система да се въздържат от ядене на всякакъв вид круши. Това съветва в личния си бл...

Съвети при консумация на круши

- Избирайте сочни плодове, сладки, за да ви е вкусно да ги хапвате. Калориите в крушите не са много, така че не е нужно да се притеснявате за талията си.

- Не белете крушите, изяжте ги цели с кората. Тя е по-богата на антиоксиданти и полифеноли от сърцевината. Кората съдържа и кверцетин, който е полезен за сърдечното здраве и редуцира рисковите фактори за сърдечни заболявания, висок холестерол и високо кръвно налягане.

- Опитайте различни сортове круши, за да откриете своя и за да не ви омръзне плодът.

Хапвайте повече круши през новата година, за да се радвате на добро здраве, стройна фигура и свежа кожа.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Голям празник иде утре, спазват се редица традиции и обичаи

Никога не произнасяйте тези 5 фрази - те бавно тровят живота ви

Вечерен виц: Учителката пита

Какво наистина ядат балерините - основните тайни на тяхната фигура

Каква е причината за тресене на колата при движение?

Какво се случва с тялото ви, ако не правите секс в продължение на една година?

Лятна забрана: Защо не можете да миете колата си в жегата

Защо гледането на телевизия в продължение на дълги часове е вредно за нас

Как се пише правилно: миньор, миниор или минйор

Виц на деня: Кварталното магазинче

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com