Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Край на потните крака: 4 метода, които работят

24 юли 2024, 09:54 часа

Един от най-естествените и необходими процеси на човешкото тяло несъмнено е изпотяването. Въпреки че е много необходимо за поддържане на нормална телесна температура между 36-37 градуса по Целзий, изпотяването често може да се превърне както в естетически, така и в здравословен проблем. Особено в дългите, горещи летни дни, този процес се засилва в цялото тяло, но повече в ръцете и краката.

Още: Врастнали нокти: Как да се грижим за тях правилно

Прекомерното изпотяване на краката може да причини дискомфорт при ходене, да предизвика несигурност в краката и да причини неприятна миризма. За да избягате от този проблем, в тази статия ви показваме как да го предотвратите с някои лесни методи.

Мийте краката си всеки ден

Въпреки че може да звучи като ненужен съвет, важно е да миете краката си всеки ден с чиста вода. Това е нужно без значение дали носите обувки, чорапи или сандали през деня.

Правете тази процедура всяка вечер преди лягане, като ги натривате с антибактериален сапун. По този начин ще премахнете цялата пот и бактериите, които причиняват неприятната миризма. Не забравяйте да ги почиствате 2-3 пъти седмично след душ със специална четка за крака, за да премахнете ненужната кожа.

Използвайте пудра

Пудрата е един от най-добрите начини за предотвратяване на изпотяването на тялото. Можете да използвате обикновена пудра или да купите в аптеката антибактериална и против изпотяване. Поръсвайте я върху краката си всеки път, след като ги измиете, за да контролирате миризмата на пот през целия ден.

Ябълков оцет

Несъмнено една от най-ефективните естествени съставки дори и за кожата. Измийте краката си с ябълков оцет, за да затворите порите и да премахнете излишната пот.

За този процес можете да използвате памучен тампон, напоен с ябълков оцет и да го нанесете върху краката си или да го смесите с хладка вода и да ги миете в продължение на 15-20 минути непрекъснато в тази вода. Правете това няколко пъти седмично, преди да заспите.

Лимонов сок

Изстискайте малко лимонов сок върху памучен тампон или тензух и го нанесете върху краката си. Фокусирайте се върху най-проблемната част. Оставете го да изсъхне за няколко минути вчера, след което можете да носите чорапите или обувките си както обикновено.

Още: Тънка и сплескана коса: С тези три съвета ще си върнете обема

Един от основните съвети, които дават дерматолозите, е изборът на качествени обувки, които осигуряват вентилация на стъпалото, както и меки памучни чорапи.

Цвета Господинова
Цвета Господинова Отговорен редактор
Новините днес